Preskoči na vsebino
Domov Išči po strani
Uprava RS za zaščito in reševanje Dostopnost Navigacija

Vaja v okviru projekta Varni in enaki v naravnih in drugih nesrečah

Teoretične vaje, ki je potekala med 19. in 20. aprilom, se je udeležilo 65 predstavnikov vseh partnerjev v projektu. Gre za predstavnike reševalnih služb iz Hrvaške, Črne gore in Slovenije. 8 strokovnjakov iz Slovenije prihaja iz Policije, Rdečega križa, Poklicne gasilske enote Celje in Gasilsko reševalne službe Jesenice. Na teoretični vaji je v vlogi trenerja sodeloval predstavnik Gasilske reševalne službe Kranj.

Vaja je bila namenjena usposabljanju in informiranju predstavnikov reševalnih služb o potrebah invalidov v primeru naravnih in drugih nesreč. Na dvodnevni teoretični vaji so bili uvodoma predstavljeni ključni poudarki smernic, ki so bile pripravljene v okviru projekta ter zaključki že izvedenih panelnih diskusij na Hrvaškem, v Črni gori in Sloveniji, kot tudi zaključku mednarodne konference v Črni gori. Predstavljene so bile že izvedene aktivnosti v okviru projekta. Sledile so poglobljene teoretične predstavitve različnih vrst invalidnosti (telesna, vizualna, slušna, intelektualna ter mentalna, avtizem), ki so vključevale tudi krajše simulacijske vaje.

Udeleženci na travniku v ozadju morje in griči.
Skupinska slika udeležencev teoretične vaje. Foto: Anja Gerčar

Uspešno zaključeni teoretični vaji bo sledila praktična vaja na Reki, na Hrvaškem, v juniju 2023, ki se je bo udeležil tudi predstavnik Evropske komisije. V okviru dogodka bo potekala tudi promocija projekta za splošno javnost.

© 2022 Uprava RS za zaščito in reševanje. Vse pravice pridržane!
 | Izjava o dostopnosti