Preskoči na vsebino
Domov Išči po strani
Uprava RS za zaščito in reševanje Dostopnost Navigacija

Poveljnik regijskega štaba Civilne zaščite za Notranjsko prejemnik nagrade Evropskega parlamenta

Sandi Curk je s svojo velikodušno humanitarnostjo Uradu Vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov pomagal pri premagovanju največjih ovir pri vzpostavitvi doma za otroke in urejanju nastanitvenega objekta. 120 ukrajinskim beguncem je omogočil bivanje v Sloveniji.

Projekt pomoči ukrajinskim sirotam in beguncem predstavlja evropsko solidarnost in temelji na skupnih evropskih vrednotah. Predstavlja tudi tesnejše povezovanje med evropskimi narodi in izkazuje veliko stopnjo solidarnosti državljanov Evropske unije do žrtev vojne v Ukrajini.

Evropski parlament vsako leto podeli nagrado državljan Evrope za nacionalne, čezmejne in vseevropske projekte, ki spodbujajo tesnejše povezovanje in sodelovanje med prebivalkami in prebivalci Evropske unije. Kandidate lahko predlagajo poslanke in poslanci Evropskega parlamenta, posamezniki, skupine ter organizacije civilne družbe. Sandija Curka je za prestižno nagrado Evropskega parlamenta predlagala evropska poslanka Ljudmila Novak ob podpori še šestih poslank in poslancev Evropskega parlamenta iz Slovenije; Romane Tomc, Franca Bogoviča, Milana Brgleza, Matjaža Nemca, irene Joveve in Klemna Grošlja.

Uprava za zaščito in reševanje prejemniku izreka iskrene čestitke ob tej izjemni in zasluženi nagradi, ki potrjujejo izjemno predanost in pomoč pri oblikovanju bolje in enotnejše Evrope. 

Osrednja prireditev, na kateri bodo podeljene nagrade Državljan Evrope za leto 2023, bo predvidoma 7. novembra v Bruslju.

© 2022 Uprava RS za zaščito in reševanje. Vse pravice pridržane!
 | Izjava o dostopnosti