Preskoči na vsebino
Domov Išči po strani
Uprava RS za zaščito in reševanje Dostopnost Navigacija

Nadaljevanje intervencije v Italiji


Slovenska enota za prečrpavanje vode je v soboto, 27. maja, izvedla zamenjavo pripadnikov enote. Prva enota je srečno prispela v Slovenijo zvečer, tega dne.

Drugo rotacijo enote sestavlja 30 pripadnikov. Operativno delo na prvotni lokaciji manjše hidroelektrarne v okolici mesta Ravena z dvema črpalkama z zmogljivostjo 900 m3/h je bilo 27. maja zaključeno. Skupaj je bilko prečrpanih več kot 200.000 m3 vode. Po potrebi je slovenska enota izvajala tudi čiščenje naplavin in rečne struge z dvigali, vzdrževala okolico in vozila.

28. maja je bil skupaj s predstavniki italijanske civilne zaščite, italijanske inženirske službe in koordinatorjem civilne zaščite Evropske unije opravljen ogled nove lokacije, na kateri bo enota predvidoma nadaljevala z operativnim delom. Lokacija se nahaja v bližini naselja Conselice, kjer je veliko objektov še vedno poplavljenih. Enota je že danes začela s prečrpavanjem vode na lokaciji, kjer bo do nadaljnjega črpala vodo skupaj s slovaškimi kolegi.

30 pripadnikov enote pred znakom civilne zaščite in zastavami v ozadju.
Pripadniki druge začasne enote civilne zaščite.

Sodelovanje z mednarodnimi enotami iz Slovaške, Francije in Belgije ter enotami italijanske civilne zaščita poteka zelo uspešno in usklajeno v okviru mehanizma Unije na področju civilne zaščite v tesnem sodelovanju s civilno zaščito Republike Italije, ki vodi odziv in nudi odlično podporo tujim enotam.

Skupno je na prizadetem območju prisotnih 6.337 pripadnikov (mednarodne in nacionalne enote) ter 1.790 nacionalnih prostovoljcev. V uporabije 179 črpalk. Prečrpanih je bilo skupno 1.527.260 kubičnih metrov vode.

© 2022 Uprava RS za zaščito in reševanje. Vse pravice pridržane!
 | Izjava o dostopnosti