Preskoči na vsebino
Domov Išči po strani
Uprava RS za zaščito in reševanje Dostopnost Navigacija

Državni natečaj Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi


V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Ig je bila danes izvedena sklepna prireditev 26. državnega natečaja Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi, ki je potekal vrtcih in osnovnih šolah v tem v šolskem letu.

Udeležencem prireditve smo pripravili zanimiv in pester dan. Navzoče je uvodoma pozdravila namestnica v.d. generalnega direktorja URSZR Barbara Merše. Sledil je ogled lutkovne predstave Pikec Ježek in gasilko Jež v izvedbi lutkovnega gledališča FRU-FRU, nato podelitev potrdil in nagrad nagrajencem ter njihovim mentorjem in na koncu ogled poligona, kjer se urijo gasilci in drugi reševalci. vključeni v sistem zaščite in reševanja.

Gostje dogodka slikani frontalno.
Avditorij, kjer je potekal dogodek. Foto: Neja Pavlica

Z letošnjim natečajem, smo želeli mlade opozoriti, da se nesreče dogajajo vsak dan, da se lahko zgodijo komur koli, zato je verjetnost, da se bomo znašli v situaciji, ko bomo morali nuditi pomoč ali pa jo bomo sami potrebovali precejšnja. Ob naravnih in drugih nesrečah nam na pomoč priskočijo reševalci, ki so usposobljeni in opremljeni za zaščito, reševanje in pomoč, sicer pa je tudi vsak posameznik dolžan pomagati po svojih močeh in sposobnostih. V letošnjem natečaju smo poseben poudarek namenili invalidom, ki živijo, se šolajo in delajo med nami, saj zaradi različnih oblik invalidnosti ob naravnih in drugih nesrečah lahko potrebujejo še posebno pozornost in dodatno pomoč.

Natečaj za najboljša likovna in literarna dela ter filme je potekal dvostopenjsko: na regijski in državni ravni v štirih starostnih kategorijah. Na regijski ravni je sodelovalo 3062 otrok in 550 mentorjev iz 72 vrtcev s podružnicami, 140 osnovnih šol s podružnicami ter 14 osnovnih šol s posebnim programom. Izpostave URSZR so skupaj prejele 2587 likovnih, 306 literarnih del in 16 filmov.

Izpostave URSZR so opravile regijski izbor in na državno raven poslale 241 likovnih in 129 literarnih del ter 16 filmov. Med prispelimi deli je bilo izbranih 20 najboljših likovnih del, 15 najboljših literarnih del in 5 najboljših filmov.

Vsem nagrajencem najboljših likovnih in literarnih del ter filmov na državnem natečaju »Naravne in druge nesreče – Pomoč potrebujemo vsi« ter njihovim mentorjem iskreno čestitamo!

© 2022 Uprava RS za zaščito in reševanje. Vse pravice pridržane!
 | Izjava o dostopnosti