Facebook
Twitter
YouTube

Dogodki izpostave Maribor (RSS)

10. 9. 2019
Predstavitev dela Izpostave URSZR Maribor
V soboto, 7.9.2019, je bil v vojašnici Vincenca Repnika V Slovenski Bistrici dan odprtih vrat. Slovenska vojska je že tradicionalno z namenom predstavitve načina dela in življenja pripadnic in pripadnikov SV odprla vrata svoje vojašnice za širšo javnost. Bila je predstavljena oprema in dejavnost SV. S svojo predstavitvijo smo na povabilo Logistične brigade 670. Logističnega polka, sodelovali tudi Izpostava URSZR Maribor, kjer smo predstavili delovanje Uprave za zaščito in reševanje ter same Izpostave za zaščito in reševanje. Obiskovalcev je bilo veliko in tudi najmlajši so si z zanimanjem ogledovali razstavne eksponate ter sodelovali na kvizu, kjer so jih čakale zanimive nagrade.
2. 9. 2019
Razpis 24.natečaja »Naravne in druge nesreče
Razpis 24.natečaja »Naravne in druge nesreče –Bolje pripravljen kot poplavljen« v šolskem letu 2019/2020

Uprava RS za zaščito in reševanje bo v šolskem letu 2019/2020 za predšolsko in šolsko mladino razpisala 24. natečaj »Naravne in druge nesreče«. Tema letošnjega natečaja je Bolje pripravljen kot poplavljen.

Cilj natečaja »Bolje pripravljen kot poplavljen!« je, da mlade, njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestimo oziroma informiramo o možnih ukrepih, pravilnem ravnanju in ukrepanju pred poplavo, ob napovedi poplave, med njo in po njej z namenom izvajanje osebne in vzajemne zaščite, saj s preventivnim znanjem in ravnanjem lahko nekatere poplave preprečijo, pri nekaterih poplavah pa pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma sebi ali komu drugemu rešijo življenje.

Na Izpostavo URSZR Maribor pošljite likovne in literarne izdelke do 24.februarja 2020. Regijska komisija bo iz vsake starostne kategorije izbrala po 5. izdelkov in jih v mesecu marcu poslala na državni izbor.

Razpis natečaja in podrobnejša navodila najdete v priponkah.

Želimo vam veliko uspeha pri izdelavi likovnih in literarnih izdelkov.
   

ČASOVNO OBDOBJE