Facebook
Twitter
YouTube

Dogodki izpostave Maribor (RSS)

22. 5. 2017
23. regijsko preverjanje usposobljenosti
V organizaciji Območnega združenja Rdečega križa Lenart, Občine Sv. Ana v Slov. goricah in Uprave RS za zaščito in reševanje, Izpostave Maribor je v soboto, 20. maja 2017, pri Sv. Ani v Slovenskih goricah potekalo 23. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na regijskem preverjanju je sodelovalo enajst ekip prve pomoči. Preverjanje je potekalo na štirih delovnih točkah, kjer so člani ekip nudili prvo pomoč poškodovanim ob različnih situacijah. Izven konkurence so tekmovale tri ekipe in sicer: Ekipa PP PU maribor, Ekipa Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor in Ekipa Prve gimnazije Maribor.
8. 5. 2017
Zaključna prireditev regijskega natačeaja
Dne 20. aprila 2017 je v Javnem zavodu Gasilske brigade v Mariboru potekala zaključna prireditev regijskega natečaja »Naravne in druge nesreče- Pozor nevarne snovi« za šolsko leto 2016/2017, ki ga je razpisala Uprava za zaščito in reševanje meseca junija 2016. Na zaključni prireditvi so bila letošnjim nagrajencem likovnih in literarnih del natečaja in njihovim mentorjem podeljena potrdila in praktične nagrade.

Na ogled je bila tudi razstava nagrajenih risbic, ki so bila v mesecu marcu poslana na državni izbor. Gasilska brigada Maribor je s kratko predstavitvijo predstavila svoje delovanje in peljala otroke in mentorje na ogled prostorov in posebnega vozila, ki ga uporabljajo ob intervencijah z nevarnimi snovmi. Ker se na isti lokaciji nahaja tudi Regijski center za obveščanje Izpostave Maribor so se otroci seznanili tudi z delom operaterjev.

Izbrana sta bila najaktivnejši vrtec, letos je to vrtec Pobrežje in osnovna šola Voličina. Za nagrado sta prejela priznanje in 40 odsevnih brezrokavnikov.

Znani so tudi nagrajenci državnega natečaja, iz naše Izpostave so to; za likovna dela:

1. Ema Stefanov iz vrtca Jadvige Golež z mentoricama Miro Jerovšek in Nado Mrša,
2. Tinkara Jesenek iz OŠ Kajetana Koviča Poljčane z mentorico Renato Jesenek,
3. Martin Tin Gutman iz OŠ Kungota, PŠ Svečina z mentorico Sonjo Marko,
4. Julija Malajner Cimperc iz OŠ Rudolfa Maistra Šentilj z mentorico Polono Maher
   

ČASOVNO OBDOBJE