Facebook
Twitter
YouTube

Dogodki izpostave Maribor (RSS)

27. 2. 2013
1. marec - Dan CZ
Regijska slovesnost ob 1. marcu - dnevu Civilne zaščite bo 7. marca 2013 ob 13. 00 uri v Izobraževalnem centru za ZIR RS, enota Pekre, Bezjakova 151, Pekre. Slavnostni govornik na prireditvi bo g. Srečko Šestan, poveljnik CZ RS.
13. 2. 2013
11.2. – mednarodni dan evropske številke za klic v sili 112
Zaposleni Izpostave URSZR Maribor z regijskim centrom za obveščanje, gasilci Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor in predstavniki Območnega združenja RK Slovenska Bistrica smo izvedli aktivnosti ob mednarodnem dnevu evropske številke za klic v sili 112. Učencem zaključnih razredov osnovnih šol v Slovenski Bistrici je bil predstavljen prikaz temeljnih postopkov oživljanja in delovanja defibrilatorja, seznanili so se tudi s postopki v primeru potrebe po pomoči reševalcev, gasilcev in ostalih sil v sistemu zaščite in reševanja.
V okviru programa izbirnega predmeta varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, so Regijski center za obveščanje Maribor obiskali učenci OŠ Rada Robiča Limbuš in OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici. Po predstavitvi dela v centru za obveščanje in postopka ob klicu na številko 112 so si učenci ogledali tudi tehnična sredstva Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor.
   

ČASOVNO OBDOBJE