Facebook
Twitter
YouTube

Dogodki izpostave Maribor (RSS)

23. 3. 2012
Usposabljanja
PRAKTIČNO USPOSABLJANJE NMP
------------------------------------------------- 
V četrtek, 22. 3. 2012 je v Izobraževalnem centru ZiR-enota Pekre potekalo usposabljanje Sekcije reševalcev v zdravstvu na temo oskrbe dihalne poti. Udeležencev je bilo preko 70, ki so po uvodnem predavanju nadaljevali delo po šestih delovnih točkah.
 

USPOSABLJANJE POVERJENIKOV CZ
-----------------------------------------------------
Izobraževalni center ZiR organizira letos drugo uvajalno in temeljno usposabljanje poverjenikov CZ, ki bo potekalo v enoti Pekre 28. in 29. marca 2012. Naslednja skupina slušateljev tega tečaja bo 3. in 4. aprila 2012
19. 3. 2012
Očistimo slovenijo – prvi na delu
Mariborsko potapljaško društvo je v soboto 17.3.2012 že dvajsetič doslej pripravilo ekološko akcijo Drava 2012 – Ni nam vseeno. Potapljači so v tem času izvedli akcijo čiščenja dna reke Drave in se tako vključili v akcijo Očistimo Slovenijo. V Mariboru se je v soboto potopilo okoli 20 potapljačev, na vseh lokacijah skupaj pa okoli 60. Organizatorji so namreč tokrat prvič poskrbeli, da se bodo istočasno v Dravo spustili še potapljači v Dravogradu, Rušah in na Ptuju, pa tudi v sosednji Hrvaški v Varaždinu. Kot je povedal predsednik društva Vojo Eraković, ki je tudi poveljnik regijske enote za reševanje na in iz vode so potapljači v zimskem času v Mariboru pripravili že več potopov, s katerimi so evidentirali večje kosovne odpadke in so jih v večini v soboto tudi odstranili.
14. 3. 2012
USPOSABLJANJE JAVNIH USLUŽBENCEV
V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS - enota Pekre, je 8. in 9. marca 2012 potekalo usposabljanje druge skupine udeležencev po programu dopolnilnega usposabljanja javnih uslužbencev v centrih za obveščanje URSZR  -  Komunikacijski in jezikovni treningi. Seminar je namenjen dopolnilnemu usposabljanju javnih uslužbencev v centrih za obveščanje in je zasnovan predvsem na aktivnem sodelovanju udeležencev.
12. 3. 2012
41.letna konferenca radioamaterjev Slovenije
V soboto 10. 3. 2012 je bila v Izobraževalnem centru zaščite in reševanja - enota Pekre redna 41. letna konferenca Zveze radioamaterjev Slovenije - ZRS. Poleg same konference so se zvrstile še običajne radioamaterske dejavnosti, ki so popestrile čas pred samo popoldansko konferenco.
7. 3. 2012
Starše - Proslava ob 1.marcu - dnevu CZ
Nekaj utrinkov iz proslave ob 1.marcu - dnevu CZ. v osnovni šoli Starše.
   

ČASOVNO OBDOBJE