Facebook
Twitter
YouTube

Dogodki izpostave Maribor (RSS)

13. 6. 2011
Podvelka, regijska vaja LETALO 2011
Obveščamo vas, da Izpostava URSZR Slovenj Gradec ter Izpostava URSZR Maribor organizirata skupno regijsko vajo s področja zaščite in reševanja z nazivom »Letalo 2011«.

Vaja se bo izvedla v soboto 18.6.2011 v Občini Podvelka, na travniku in gozdu v bližini objekta z naslovom Zgornji Lehen 10.
 
Predpostavka vaje: »Pogrešano je manjše transportno letalo z 11 osebami na krovu, ki je poletelo iz letališča v Mariboru in je letelo proti letališču v Slovenj Gradcu. Po izvedenih postopkih zbiranja podatkov je Policija začela z iskalno akcijo, za pomoč je zaprosila enote s področja zaščite, reševanja in pomoči (gorski reševalci, gasilci, vodniki reševalnih psov, lovci). Skupne iskalne skupine organizirano preiskujejo teren (mejno področje obeh regij) in preko skupne operativne skupine poročajo obema regijskima štaboma Civilne zaščite. Strmoglavljeno letalo je najdeno na območju Koroške v Občini Podvelka, mrtvih je 6 oseb, ranjenih pa 5. Izvede se tehnično reševanje in zdravstvena oskrba ter transport ranjenih v zdravstvene ustanove. Ena oseba je zaradi hudih poškodb z vitlom dvignjena v Helikopter Slovenske vojske ter prepeljana v UKC Maribor.« Aktivnosti v vaji se bodo pričele nekaj po 9.uri, iskalna akcija steče ob 9.30 uri.

Predstavitev vaje se prične ob 10.uri, ogled vaje pa ob 10.25. Ogled vaje oz. sama vaja bo predvidoma končana okrog 11.20, ob 11.30 uri so načrtovane prve analize vaje ter izjave za javnost.
10. 6. 2011
Finale 6. varnostne olimipijade
V Mariboru je potekala že šesta Otroška varnostna olimpijada. 20 ekip četrtošolcev, ki so bili najuspešnejši na sedmih predtekmovanjih, se je na finalni prireditvi pomerilo v različnih spretnostih in športih. Cilj je, da se skozi igro in zabavo naučijo čim več o varnosti, zato so se predstavile številne službe, ki skrbijo za varnost in zaščito, s svojo prisotnostjo pa so otroke razveselili tudi nekateri vrhunski športniki.

Na finalu je sodelovala tudi Izpostava URSZR Maribor. Predstavila je dejavnost zaščite in reševanja, Ježek 112 pa je poskrbel za obilo smeha in veselja med otroci ter ostalimi obiskovalci. Tudi Dejan Zavec se je Ježku 112 ni uspel upreti.
   

ČASOVNO OBDOBJE