Facebook
Twitter
YouTube

Zaključek natečaja: NARAVNE IN DRUGE NESREČE – NEURJE (9. 4. 2019)

Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Novo mesto je v četrtek, 4. aprila 2019 organizirala prireditev ob razglasitvi rezultatov 23. regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2018/19, na temo “Naravne in druge nesreče – neurje!« s podelitvijo potrdil in nagrad letošnjim nagrajencem natečaja. Prireditev je potekala v prostorih Kulturnega doma Mokronog.

Z letošnjim regijskim natečajem so se mladi informirali o neurju in z njegovimi morebitnimi posledicami ter da spoznajo, da neurij ni mogoče preprečiti, lahko pa se nanje ustrezno pripravijo in s tem preprečijo ali omilijo posledice in škodo.

Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki so skozi likovne in pisne prispevke skušali prikazati pomembnost sistema zaščite in reševanja.

Letošnjega natečaja se je udeležilo 6 vrtcev in 25 osnovnih šol. Sodelovalo je 634 otrok in učencev pod okriljem 86 mentorjev in sicer v sedmih skupinah.

Na natečaju za najboljša likovna in literarna dela na temo »Naravne in druge nesreče – Neurje!« je v šolskem letu 2018/2019 sodelovalo 634 otrok. Od tega je bilo v izboru likovnega dela natečaja 584 del in sicer v I. kategoriji 170 del, v II. kategoriji 268 del, v III. kategoriji 124 del in v IV. kategoriji 22 del.

V izboru literarnega dela pa je bilo skupno 50 del in sicer od tega v II. kategoriji 21 del, v III. kategoriji 27 del in v IV. kategoriji 2 .

Prireditev je s kulturnim programom popestrilo Lutkovno gledališče FRU FRU.

Za najaktivnejšo šolo na natečaju v šolskem letu 2018/19, je bila izbrana Osnovna šola Mokronog.

Za najaktivnejši vrtec pa je bil izbran Vrtec Otona Župančiča Črnomelj.

Vsem nagrajencem najboljših likovnih in literarnih del izbirnega regijskega natečaja, ter njihovim mentorjem, še enkrat iskreno čestitamo. Prav tako čestitamo najaktivnejši osnovni šoli in najaktivnejšemu  vrtcu.

Gostiteljici letošnje zaključne prireditve – Osnovni šoli Mokronog  se najlepše zahvaljujemo za gostoljubnost.

Vsem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje na letošnjem natečaju in si želimo vašega sodelovanja tudi v naslednjem šolskem letu.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE