Facebook
Twitter
YouTube

ZAKLJUČEK NATEČAJA: NARAVNE IN DRUGE NESREČE – KLIC V SILI 112 (25. 4. 2018)

Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Novo mesto je v četrtek, 12. aprila 2018 organizirala prireditev ob razglasitvi rezultatov 22. regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2017/18, na temo “Naravne in druge nesreče – številka za klic v sili 112!« s podelitvijo potrdil in nagrad letošnjim nagrajencem natečaja. Prireditev je potekala v prostorih Podružnične šole Birčna vas.

Z letošnjim regijskim natečajem so se mladi informirali o enotni evropski številki za klic v sili 112 in njeni pravilni uporabi, ko potrebujejo nujno medicinsko pomoč, pomoč gasilcev, nujno veterinarsko pomoč, pomoč gorskih, jamarskih in drugih reševalnih enot in policije.

Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki so skozi likovne in pisne prispevke skušali prikazati pomembnost sistema zaščite in reševanja in nadzorno prikazati vlogo služb in reševalcev ob različnih nesrečah.

Letošnjega natečaja se je udeležilo 9 vrtcev in 21 osnovnih šol. Sodelovalo je 323 otrok in učencev pod okriljem 57 mentorjev in sicer v sedmih skupinah.

Na natečaju za najboljša likovna in literarna dela na temo »Naravne in druge nesreče – Številka za klic v sili 112!« je v šolskem letu 2017/2018 sodelovalo 323 otrok. Od tega je bilo v izboru likovnega dela natečaja 275 del in sicer v I. kategoriji 80 del, v II. kategoriji 150 del, v III. kategoriji 23 del in v IV. kategoriji 22 del.

V izboru literarnega dela pa je bilo skupno 48 del in sicer od tega v II. kategoriji 17 del, v III. kategoriji 26 del in v IV. kategoriji 5 del.

Prireditev so s kulturnim programom popestrili otroci iz Podružnične šole Birčna vas.

Za najaktivnejšo šolo na natečaju v šolskem letu 2017/18, je bila izbrana Podružnična šola Birčna vas.

Za najaktivnejši vrtec pa je bil izbran Vrtec Otona Župančiča Črnomelj.

Vsem nagrajencem najboljših likovnih in literarnih del izbirnega regijskega natečaja, ter njihovim mentorjem, še enkrat iskreno čestitamo. Prav tako čestitamo najaktivnejši osnovni šoli in najaktivnejšemu  vrtcu.

Gostiteljici letošnje zaključne prireditve – Podružnični šoli Birčna vas  se najlepše zahvaljujemo za gostoljubnost.

Vsem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje na letošnjem natečaju in si želimo vašega sodelovanja tudi v naslednjem šolskem letu.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE