Facebook
Twitter
YouTube

ZAKLJUČEK NATEČAJA: NARAVNE IN DRUGE NESREČE–POZOR, NEVARNE SNOVI (15. 5. 2017)

Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Novo mesto je v petek, 5. maja 2017 organizirala prireditev ob razglasitvi rezultatov 21. regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2016/17, na temo “Naravne in druge nesreče – pozor, nevarne snovi!« s podelitvijo potrdil in nagrad letošnjim nagrajencem natečaja. Prireditev je potekala v prostorih kulturnega doma TVD Partizan na Mirni.

Z letošnjim regijskim natečajem da se mladi seznanijo oz. pogovorijo o nevarnih snoveh, da spoznajo v katerih izdelkih so nevarne snovi, katere nevarnosti so povezane z njimi ter da se znajo pravilno zaščititi in pravilno ukrepati, če pride do nesreče.

Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki so skozi likovne in pisne prispevke skušali prikazati pomembnost sistema zaščite in reševanja in nadzorno prikazati vlogo služb in reševalcev ob različnih nesrečah.

Letošnjega natečaja se je udeležilo 6 vrtcev in 22 osnovnih šol. Sodelovalo je 255 otrok in učencev pod okriljem 58 mentorjev in sicer v sedmih skupinah.

Na natečaju za najboljša likovna in literarna dela na temo »Naravne in druge nesreče – Pozor, nevarne snovi« je v šolskem letu 2016/2017 sodelovalo 255 otrok. Od tega je bilo v izboru likovnega dela natečaja 228 del in sicer v I. kategoriji 42 del, v II. kategoriji 74 del, v III. kategoriji 78 del in v IV. kategoriji 34 del.

V izboru literarnega dela pa je bilo skupno 27 del in sicer od tega v II. kategoriji 6 del, v III. kategoriji 18 del in v IV. kategoriji 3 dela.

Prireditev je popestrilo lutkovno gledališče FRU FRU z lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež.

 Za najaktivnejšo šolo na natečaju v šolskem letu 2016/17, je bila izbrana Osnova šola  Mirana Jarca Črnomelj.

Za najaktivnejši vrtec pa je bil izbran Vrtec Otona Župančiča Črnomelj.

Vsem nagrajencem najboljših likovnih in literarnih del izbirnega regijskega natečaja, ter njihovim mentorjem, še enkrat iskreno čestitamo. Prav tako čestitamo najaktivnejši osnovni šoli in najaktivnejšemu  vrtcu.

Gostiteljici letošnje zaključne prireditve - Osnovni šoli Mirna se najlepše zahvaljujemo za gostoljubnost.

Vsem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje na letošnjem natečaju in si želimo vašega sodelovanja tudi v naslednjem šolskem letu.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE