Facebook
Twitter
YouTube

ZAKLJUČEK NATEČAJA: NARAVNE IN DRUGE NESREČE–DELUJMO PREVENTIVNO (10. 5. 2016)

Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Novo mesto je v torek, 3. maja 2016 organizirala prireditev ob razglasitvi rezultatov 20. regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2015/16, na temo "Naravne in druge nesreče – delujmo preventivno" s podelitvijo potrdil in nagrad letošnjim nagrajencem natečaja. Prireditev je potekala v prostorih Osnovne šole Žužemberk.

Z letošnjim regijskim natečajem in ostalimi aktivnostmi programa informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in šolske mladine, želimo ozaveščati, da mladim preventivno znanje in ravnanje lahko pomaga preprečiti nesrečo ali pa jim pomaga, da med in po nesreči pravilno ravnajo in s tem pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma lahko sebi ali nekomu drugemu rešijo življenje.
Iz prispelih izdelkov je bilo mogoče ugotoviti veliko prizadevnost mentorjev in učencev, ki so skozi likovne in pisne prispevke skušali prikazati pomembnost sistema zaščite in reševanja in nadzorno prikazati vlogo služb in reševalcev ob različnih nesrečah.

Letošnjega natečaja se je udeležilo 9 vrtcev in 19 osnovnih šol. Sodelovalo je 312 otrok in učencev pod okriljem 59 mentorjev in sicer v sedmih skupinah.

Na natečaju za najboljša likovna in literarna dela na temo »Naravne in druge nesreče – Delujmo preventivno« je v šolskem letu 2015/2016 sodelovalo 312 otrok. Od tega je bilo v izboru likovnega dela natečaja 279 del in sicer v I. kategoriji 91 del, v II. kategoriji 99 del, v III. kategoriji 65 del in v IV. kategoriji 24 del.

V izboru literarnega dela pa je bilo skupno 33 del in sicer od tega v II. kategoriji 13 del, v III. kategoriji 10 del in v IV. kategoriji 10 del.

Prireditev je popestrilo lutkovno gledališče FRU FRU z lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež.

Za najaktivnejšo šolo na natečaju v šolskem letu 2015/16, je bila izbrana Osnova šola Toneta Pavčka Mirna Peč.

Za najaktivnejši vrtec pa je bil izbran Vrtec Otona Župančiča Črnomelj.

Vsem nagrajencem najboljših likovnih in literarnih del izbirnega regijskega natečaja, ter njihovim mentorjem, še enkrat iskreno čestitamo. Prav tako čestitamo najaktivnejši osnovni šoli in najaktivnejšemu  vrtcu.

Gostiteljici letošnje zaključne prireditve - Osnovni šoli Žužemberk se najlepše zahvaljujemo za gostoljubnost.

Vsem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje na letošnjem natečaju in si želimo vašega sodelovanja tudi v naslednjem šolskem letu.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE