Facebook
Twitter
YouTube

ZAKLJUČEK NATEČAJA NA TEMO: NARAVNE IN DRUGE NESREČE–VODA (24. 4. 2014)

Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Novo mesto je v četrtek, 17. aprila 2014 organizirala prireditev ob razglasitvi rezultatov 18. regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2013/14, na temo “Naravne in druge nesreče – voda, kaj storiti, da nesreče ne bo« s podelitvijo potrdil in nagrad letošnjim nagrajencem natečaja. Prireditev je potekala v prostorih Osnovne šole Mirana Jarca v Črnomlju.

Z vsakoletnim regijskim natečajem in ostalimi aktivnostmi programa informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in šolske mladine, želimo ozaveščati in obenem krepiti zavest naših najmlajših ter posredno tudi njihovih staršev, vzgojiteljev in učiteljev, da se nesreče dogajajo vsakodnevno, da se lahko zgodijo tudi nam, da se moramo na njih ustrezno pripravljati in tako v največji meri omejiti, oziroma ublažiti njihove posledice.
Letošnjega natečaja se je udeležilo 10 vrtcev in 23 osnovnih šol. Sodelovalo je 389 otrok in učencev pod okriljem 89 mentorjev in sicer v sedmih skupinah.
 
Na natečaju za najboljša likovna in literarna dela na temo »Naravne in druge nesreče – voda! Kaj storiti, da nesreče ne bo« je v šolskem letu 2013/2014 sodelovalo 389 otrok. Od tega je bilo v izboru likovnega dela natečaja 339 del in sicer v I. kategoriji 131 del, v II. kategoriji 91 del, v III. kategoriji 98 del in v IV. kategoriji 19 del. V izboru literarnega dela pa je bilo skupno 50 del in sicer od tega v II. kategoriji 16 del, v III. kategoriji 26 del in v IV. kategoriji 8 del.
 
Prireditev je popestrilo lutkovno gledališče FRU FRU z lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež.
 
Komisija za izbor najboljših likovnih in literarnih del je po kategorijah izbrala naslednja dela:
 
LIKOVNI IZDELKI:
 
  
LITERARNI IZDELKI:
 
  
 
Vsem nagrajencem najboljših likovnih in literarnih del izbirnega regijskega natečaja, ter njihovim mentorjem, še enkrat iskreno čestitamo. Prav tako čestitamo najaktivnejši osnovni šoli in najaktivnejšemu  vrtcu.
 
Gostiteljici letošnje zaključne prireditve - Osnovni šoli Mirana Jarca Črnomelj se najlepše zahvaljujemo za gostoljubnost.
Vsem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje na letošnjem natečaju in si želimo vašega sodelovanja tudi v naslednjem šolskem letu.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE