Facebook
Twitter
YouTube

ZAKLJUČEK NATEČAJA NA TEMO »NARAVNE IN DRUGE NESREČE – POTRES« (17. 4. 2013)

Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Novo mesto je v ponedeljek, 15. aprila 2013 organizirala prireditev ob razglasitvi rezultatov 17. regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela v šolskem letu 2012/13, na temo “Naravne in druge nesreče - potres« s podelitvijo potrdil in nagrad letošnjim nagrajencem natečaja. Prireditev je potekala v prostorih Osnovne šole Dr. Pavla Lunačka v Šentrupertu.

Z vsakoletnim regijskim natečajem in ostalimi aktivnostmi programa informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in šolske mladine, želimo ozaveščati in obenem krepiti zavest naših najmlajših ter posredno tudi njihovih staršev, vzgojiteljev in učiteljev, da se nesreče dogajajo vsakodnevno, da se lahko zgodijo tudi nam, da se moramo na njih ustrezno pripravljati in tako v največji meri omejiti, oziroma ublažiti njihove posledice.
Letošnjega natečaja se je udeležilo 10 vrtcev in 23 osnovnih šol. Sodelovalo je 370 otrok in učencev pod okriljem 79 mentorjev in sicer v sedmih skupinah.
Na natečaju za najboljša likovna in literarna dela na temo »Naravne in druge nesreče – potres« je v šolskem letu 2012/2013 sodelovalo 370 otrok. Od tega je bilo v izboru likovnega dela natečaja 331 del in sicer v I. kategoriji 114 del, v II. kategoriji 129 del, v III. kategoriji 65 del in v IV. kategoriji 23 del. V izboru literarnega dela pa je bilo skupno 39 del in sicer od tega v II. kategoriji 9 del, v III. kategoriji 19 del in v IV. kategoriji 11 del.
Prireditev je popestrilo lutkovno gledališče FRU FRU z lutkovno predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež.

Komisija za izbor najboljših likovnih in literarnih del je po kategorijah izbrala naslednja dela:
LIKOVNI IZDELKI:
• V 1. skupini likovnih del – predšolski otroci so priznanja in nagrade prejeli: ZALA JANŽEK, NEJC GABRIČ, KATJA PRIJANOVIČ, ZALA LENARČIČ, LANA BUBNJIČ.
• V 2. skupini likovnih del – učenci I. triletja so priznanja in nagrade prejeli: GABRIJELA DRAŽETIČ, LAURA GRABRIJAN, JAN PAPEŽ, KATJUŠA ŠKEDELJ, ERIK RADOVIČEVIČ.
• V 3. skupini likovnih del – učenci II. triletja so priznanja in nagrade prejeli: VESNA ZARABEC, ŠPELA KAJTNA, ENEJ ZAMIDA, DOMEN VESELIČ, GAŠPER TRATAR.
• V 4. skupini likovnih del – učenci III. triletja so priznanja in nagrade prejeli: TEJA MUHIČ, JULIJA KOŠAK, KATJA UDOVČ, LAURA PLANTAN, MATEJA BERDAJS.

LITERARNI IZDELKI:
• V 2. skupini literarnih del – učenci I. triletja so priznanja in nagrade prejeli: NINA ČRTALIČ, JAKA GOLOB GRM, ŠPELA GORENC, KAL VILAN KOTAR DRAŽUMERIČ, TIM KLINAR.
• V 3. skupini literarnih del – učenci II. triletja so priznanja in nagrade prejeli: EVA VUKELIČ, NINA SULJIĆ, SAŠA ALEKSANDRA BAMBIČ, VANJA HRIBAR, LUKA BELE.
• V 4. skupini literarnih del – učenci III. triletja so priznanja in nagrade prejeli: EVGENIJA BURGER, EVA PUHEK, URŠKA MAKŠE, TJAŠA KRMELJ, KLARA ŠVEGELJ.

• Za najaktivnejšo šolo na natečaju v šolskem letu 2012/13, je bila izbrana Osnova šola Grm Novo mesto, ki za nagrado prejme 5 didaktičnih iger Spomin in 6 košarkaških žog.
• Za najaktivnejši vrtec je bil izbran Vrtec Otona Župančiča Črnomelj, ki za nagrado prejme 5 didaktičnih iger Spomin in 5 kock iz pene, potiskanih z različnimi ježki - reševalci.  
Vsem nagrajencem najboljših likovnih in literarnih del izbirnega regijskega natečaja, ter njihovim mentorjem, še enkrat iskreno čestitamo. Prav tako čestitamo najaktivnejši osnovni šoli in najaktivnejšemu vrtcu. Gostiteljici letošnje zaključne prireditve - Osnovni šoli dr. Pavla Lunačka Šentrupert se najlepše zahvaljujemo za gostoljubnost. Vsem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje na letošnjem natečaju in si želimo vašega sodelovanja tudi v naslednjem šolskem letu.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE