Facebook
Twitter
YouTube

Zaključek natečaja likovnih in literarnih del 2012 (5. 4. 2012)

Svečana osrednja prireditev ob zaključku 16. izbirnega regijskega natečaja za najboljša likovna in literarna dela na temo »Naravne in druge nesreče v moji okolici« v šolskem letu 2011/12 je potekala na Osnovni šoli Grm v Novem mestu.

Z vsakoletnim regijskim natečajem želimo ozaveščati in obenem krepiti zavest naših najmlajših ter posredno tudi njihovih staršev, vzgojiteljev in učiteljev, da se nesreče dogajajo vsakodnevno, da se lahko zgodijo tudi nam, da se moramo na njih ustrezno pripravljati in tako v največji meri omejiti, oziroma ublažiti njihove posledice.

Letošnjega natečaja se je udeležilo 6 vrtcev in 14 osnovnih šol. Sodelovalo je 352 otrok in učencev pod okriljem 65 mentorjev in sicer v osmih skupinah. Prireditev je bila izvedena na Osnovni šoli Grm, 4. aprila 2012. Učenci šole so prireditev popestrili z lepim kulturnim programom.

Na natečaju za najboljša likovna in literarna dela na temo »Naravne in druge nesreče v moji okolici« je v šolskem letu 2011/2012 sodelovalo 352 otrok. Od tega je bilo v izboru likovnega dela natečaja 291 del in sicer v I. kategoriji 63 del, v II. kategoriji 140 del, v III. kategoriji 68 del in v IV. kategoriji 20 del. V izboru literarnega dela pa je bilo skupno 39 del in sicer od tega v II. kategoriji 7 del, v III. kategoriji 21 del in v IV. kategoriji 11 del.
V skupini 1L so priznanja in nagrade prejeli:Jan Smolič, Miha Omahen, Lana Bubnjić, Maša Hrovat in Ana Mežnar.
V skupini 2L so priznanja in nagrade prejeli:Kristina Metež, Ana Marija Rožič, Živa Mihelčič, Tim Klinar in Rok Lovrin.
V skupini 3L so priznanja in nagrade prejeli:Tyshea Anai Drab, Klara Jordan, Kristjan Mežič, Jan Vintar, Vjóse Shala in Džina Fortun.
V skupini 4L so priznanja in nagrade prejeli:Gregor Rozman, Ema Štukelj, Katja Zabukovec, Laura Pregrat, Nejc Nadu.
V skupini 2S so priznanja in nagrade prejeli:Klara Povše, Andraž France, Nina Črtalič, Tim Klinar, Miha Mišura. V skupini 3S so priznanja in nagrade prejeli: Maša Stojak, Saša Lekše, Sašo Brudar, Anja Količ in Klara Hrovat.
V skupini 4S so priznanja in nagrade prejeli: Barbara Krivec, Jernej Slak, Nina Starič, Petra Starič in Klara Laura Konda.

Za najaktivnejšo šolo na natečaju v šolskem letu 2011/12, je bila izbrana Osnova šola Grm Novo mesto, ki je za nagrado prejela pet didaktičnih iger Spomin in deset košarkaških žog. Za najaktivnejši vrtec je bil izbran Vrtec Stopiče, ki je za nagrado prejel 10 kock iz pene, potiskanih z različnimi ježki - reševalci.
Vsem nagrajencem najboljših likovnih in literarnih del izbirnega regijskega natečaja, ter njihovim mentorjem, še enkrat iskreno čestitamo. Prav tako čestitamo najaktivnejši osnovni šoli in najaktivnejšemu vrtcu. Gostiteljici letošnje zaključne prireditve - Osnovni šoli Grm se najlepše zahvaljujemo za gostoljubnost in izvedene kulturne utrinke na prireditvi.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE