Facebook
Twitter
YouTube

Regijska prireditev ob dnevu Civilne zaščite (12. 4. 2011)

Regijska prireditev ob dnevu Civilne zaščite 1. marcu, je bila letos organizirana v sredo, 2. marca 2011 v dvorani gostilne Novljan v Mirni Peči.

Prireditve, v organizaciji Uprave RS za zaščito in reševanje, Izpostave Novo mesto in letošnjim gostiteljem Občino Mirno Peč, so se udeležili predstavniki vseh Dolenjskih in Belokranjskih občin, štab CZ za Dolenjsko, predstavniki Gasilskih zvez in gasilskih društev Dolenjske in Bele Krajine, predstavniki Slovenske vojske, Policije ter predstavniki zavodov, organizacij in društev, ki delujejo v sistemu zaščite, reševanja in pomoči na Dolenjskem in Beli Krajini.
Prisotne sta nagovorila župan Občine Mirne Peči, g. Zvone Lah in slavnostni govornik g. Srečko Šestan, predstavnik Uprave RS za zaščito in reševanje. Prireditev so s kulturnim programom popestrili pevci skupine Rožmarin in skupina Mirnopeških harmonikašev.
Program je vodila in povezovala ga. Ljudmila Bajc.

Na prireditvi so bila podeljena priznanja Civilne zaščite letošnjim prejemnikom iz Dolenjeke in Belokranjske regije: Bronasti znak Civilne zaščite kot priznanje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči so prejeli:
-MARTIN GRUBAR
-MARTINA BOŽIČ
-RUDOLF BUKOVEC
-RENATA KAMBIČ
-JOŽE ŽUPEVEC
-MINKA CVELBAR
-PGD BELA CERKEV
-PGD JABLAN

Kot priznanje za požrtvovalno in dolgoletno delo na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, praznujejo namreč visoke obletnice delovanja, so letošnji prejemniki priznanj Civilne zaščite Prostovoljna gasilska društva:
- PGD OREHOVICA, prejme srebrni znak CZ za 110 let delovanja ,
- PGD ČRNOMELJ, prejme plaketo CZ za 130 let delovanja,
- PGD ŠENTJERNEJ, prejme plaketo CZ za 130 let delovanja ,
- PGDDOLENJSKE TOPLICE, prejme plaketo CZ za 130 let delovanja.
Priznanja omenjenim društvom bodo svečano podeljena priložnostno ob praznovanju obletnic na njihovih prireditvah.

Zlati znak Civilne zaščite kot priznanje za dolgoletno uspešno delo pri razvijanju in krepitvi organiziranosti in usposobljenosti sil za zaščito, reševanje in pomoč, hrabra dejanja ter raziskovalne dosežke na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami so prejeli:
- 14. INŽENIRIJSKI BATALJON SLOVENSKE VOJSKE iz Novega mesta,
- FRANC GOLE, poveljnik štaba CZ za Dolenjsko.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE