Facebook
Twitter
YouTube

RAZPIS - 22. NATEČAJ LIKOVNIH IN LITERARNIH IZDELKOV (24.8.2017)

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je razpisala že 22. natečaj »Naravne in druge nesreče« za predšolsko in šolsko mladino. Tema natečaja v šolskem letu 2017/2018 je »Številka za klic v sili 112«.

Za šolsko leto 2017/2018 je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razpisala že 22. natečaj »Naravne in druge nesreče« za predšolsko in šolsko mladino. Tema natečaja je »Številka za klic v sili 112«.

Cilj natečaja »Naravne in druge nesreče – Številka za klic v sili 112« je, da mlade, njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestimo oziroma informiramo o enotni evropski številki za klic v sili 112 in njeni pravilni uporabi, ko potrebujejo nujno medicinsko pomoč, pomoč gasilcev, nujno veterinarsko pomoč, pomoč gorskih, jamarskih in drugih reševalnih enot in policije.S preventivnim znanjem in ravnanjem – tudi s pravilnim in pravočasnim klicem na števiko 112 lahko nekatere nesreče preprečijo, pri nekaterih nesrečah pa pripomorejo k zmanjšanju škode oziroma sebi ali komu drugemu rešijo življenje.


Podrobnejše informacije so v prilogi.
 
KL-G

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE