Facebook
Twitter
YouTube

Vabilo na podelitev priznanj in nagrad Civilne zaščite 2020 (20. 2. 2020)

Vabilo na osrednjo regijsko slovesnost ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite s podelitvijo priznanj Civilne zaščite v letu 2020, v torek, 3. marca 2020, ob 18. uri v Gledališki in koncertni dvorani Lendava, Trg Györgya Zale 1, Lendava.

1. marec se praznuje kot »dan Civilne zaščite«. Leta 1992 je tudi Vlada Republike Slovenije določila 1. marec za dan Civilne zaščite v Republiki Sloveniji. Z dnevom Civilne zaščite želimo krepiti zavest javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o vlogi Civilne zaščite pri varstvu pred njimi, želimo pa tudi poudariti pomen mednarodnega sodelovanja pri razvoju zaščite človeka in njegovega okolja.

V počastitev 1. marca – dneva Civilne zaščite v Pomurju, organizira Štab Civilne zaščite za Pomurje z Upravo RS za zaščito in reševanje - Izpostavo Murska Sobota, v sodelovanju z Občino Lendava, osrednjo regijsko slovesnost s podelitvijo priznanj Civilne zaščite v letu 2020.
Slovesna podelitev priznanj Civilne zaščite bo v torek, 3. marca 2020, ob 18. uri v Gledališki in koncertni dvorani Lendava, Trg Györgya Zale 1, Lendava.

Ob tej priložnosti bodo podeljena priznanja Civilne zaščite najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

Priznanja in nagrade podeljuje poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije praviloma ob 1. marcu - dnevu Civilne zaščite. Tako je poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije za leto 2019 podelil za območje Uprave RS za zaščito in reševanje - Izpostave Murska Sobota skupno osemnajst priznanj Civilne zaščite. Od zgoraj navedene kvote priznaj Civilne zaščite, bosta v ponedeljek, 1. marca 2020, na državni slovesni podelitvi nagrad in priznanj Civilne zaščite v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, podeljeni priznanji Civilne zaščite dvema posameznikoma iz Pomurja.

Ob priložnosti osrednje regijske prireditve ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite v Pomurju vas vljudno vabimo, da se udeležite slovesne podelitve priznanj in nagrad Civilne zaščite in se s tem pridružite počastitvi dneva Civilne zaščite.

Vljudno vabljeni!

Mag. Martin Smodiš
Poveljnik Civilne zaščite za Pomurje

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE