Facebook
Twitter
YouTube

Vabilo na podelitev priznanj in nagrad Civilne zaščite 2018 (22. 2. 2018)

Vabilo na osrednjo regijsko slovesnost ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite s podelitvijo nagrad in priznanj Civilne zaščite za leto 2018, Ljutomer, 2. marec 2018.

1. marec se praznuje kot »dan Civilne zaščite«. Leta 1992 je tudi Vlada Republike Slovenije določila 1. marec za dan Civilne zaščite v Republiki Sloveniji. Z dnevom Civilne zaščite želimo krepiti zavest javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami ter o vlogi Civilne zaščite pri varstvu pred njimi, želimo pa tudi poudariti pomen mednarodnega sodelovanja pri razvoju zaščite človeka in njegovega okolja.
V počastitev 1. marca – dneva Civilne zaščite organizira Štab Civilne zaščite za Pomurje z Upravo RS za zaščito in reševanje - Izpostavo Murska Sobota, v sodelovanju z Občino Ljutomer, osrednjo regijsko slovesnost s podelitvijo priznanj in nagrad Civilne zaščite v letu 2018.

Slovesna podelitev priznanj Civilne zaščite bo v petek, 2. marca 2018, ob 17. uri v Domu kulture Ljutomer, Prešernova ulica 20, Ljutomer.

Ob tej priložnosti bodo podeljena priznanja in nagrade Civilne zaščite najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč. Priznanja in nagrade podeljuje poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije praviloma ob 1. marcu - dnevu Civilne zaščite. Tako je poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije podelil za območje Uprave RS za zaščito in reševanje Izpostave Murska Sobota za leto 2017 skupno triindvajset (23) priznanj Civilne zaščite.

Od zgoraj navedene kvote priznaj Civilne zaščite, bodo že v četrtek, 1. marca 2018, na državni slovesni podelitvi nagrad in priznanj Civilne zaščite v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju, podeljena priznanja Civilne zaščite petim posameznikom in eni organizaciji iz Pomurja.

Ob priložnosti osrednje regijske prireditve ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite v Pomurju vas vljudno vabim, da se udeležite slovesne podelitve priznanj in nagrad Civilne zaščite in se s tem pridružite počastitvi dneva Civilne zaščite.

Vljudno vabljeni!

Mag. Martin Smodiš
Poveljnik Civilne zaščite za Pomurje

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE