Facebook
Twitter
YouTube

BOGATAJEVI DNEVI ZAŠČITE IN REŠEVANJA 2017 (15. 5. 2017)

Sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami se predstavlja vsako drugo leto na tradicionalni prireditvi, ki bo letos potekala od 8. do 10. junija v središču Murske Sobote pod imenom "Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017".

Dnevi zaščite in reševanja so največja prireditev v Sloveniji, kjer se predstavljajo enote Civilne zaščite, različne reševalne službe in sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami nasploh. Že od leta 2005 jih vsako drugo leto organizira Uprava RS za zaščito in reševanje v sodelovanju z lokalno skupnostjo. Letošnja gostiteljica prireditve Mestna občina Murska Sobota.

Tokratni dnevi zaščite in reševanja so že šesti po vrsti, vendar bodo prvič poimenovani po nekdanjemu dolgoletnemu poveljniku Civilne zaščite Republike Slovenije Miranu Bogataju. Prireditev Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017 bo potekala od 8. do 10. junija 2017 v središču Murske Sobote in bo namenjena predstavitvi dejavnosti zaščite, reševanja in pomoči strokovni in širši javnosti.

V sklopu prireditve bodo organizirane in izvedene naslednje aktivnosti:


Na prireditvi bodo sodelovali:

Delovanje sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami si bo mogoče ogledati v razstavnih šotorih v obliki statičnih predstavitev (panoji, publikacije, zgibanke, filmi, animacije) ter v obliki dinamičnih predstavitev na različnih lokacijah v mestu, kjer bodo enote, službe in organizacije predstavile opremo in prikazale reševalne tehnike oziroma simulacije reševanja.


Odprtje Bogatajevih dnevov zaščite in reševanja 2017 bo v četrtek, 8. junija 2017, ob 16. uri na Grajski ploščadi, Trubarjev drevored 4, Murska Sobota.


Podrobnejši program in shema prizorišč  aktivnosti prireditve Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017" sta v prilogi.

Vljudno vabljeni!

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE