Facebook
Twitter
YouTube

SOBRA 2016, Gornja Radgona, 22.-24.9.2016 (14. 9. 2016)

6. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja – SOBRA 2016, Pomurski sejem d.d., Cesta na stadion 2, Gornja Radgona, termin od 22. do 24. september 2016.V terminu od 22. do 24. septembra 2016 bo v Gornji Radgoni, na lokaciji Pomurskega sejma d.d., Cesta na stadion 2, potekal 6. mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaąčite in reševanja – SOBRA 2016.

Med letošnjimi razstavljavci ponovno aktivno sodeluje tudi Uprava RS za zaščito in reševanje. Tako bo na razstavnem prostoru v hali A2 in prostoru pred njo predstavila svojo organiziranost in glavne dejavnosti, med drugim s področja ocenjevanja škod po naravnih in drugih nesrečah, sistem opazovanja, obveščanja in javnega alarmiranja, informacijsko-komunikacijski sistem, usposabljanja, področje osebne in vzajemne zaščite, raziskave in razvoj, ter mednarodno sodelovanje.

Obiskovalci se bodo lahko podrobneje seznanili z dejavnostmi in opremo enot, služb in organov Civilne zaščite ter drugih operativnih sestavov društev in nevladnih organizacij, ki sodelujejo pri nalogah zaščite, reševanja in pomoči.

Izvajale se bodo promocijske aktivnosti povezane z varstvom pred naravnimi in drugimi nesrečami za predšolsko in šolsko mladino, programom informiranja, izobraževanja in usposabljanja predšolske in šolske mladine za osebno in vzajemno zaščito ter preventivno akcijo »Delujmo preventivno«, ki bo potekala v oktobru – »mesecu požarne varnosti«. V sklopu tega bo pripravljen otroški kotiček ter kviz za najmlajše obiskovalce sejma. Za predšolske in osnovnošolske otroke prve triade bosta drugi dan sejma v dvorani 5 organizirani dve brezplačni lutkovni predstavi "Pikec Ježek" in "Gasilko Jež, v izvedbi lutkovnega gledališča Fru-Fru.

Prav tako se bodo izvajale promocijske aktivnosti na temo obmejnega sodelovanja na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter sejemski obisk tujih strokovnih delavcev iz obmejnih županij in dežel Madžarske, Hrvaške, Italije in Avstrije.

Vljudno vas vabimo na ogled sejemskih in obsejemskih aktivnosti.


Link na spletno stran Pomurskega sejma: http://www.pomurski-sejem.si/index.php/sl/sobra/sobra

MaSm

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE