Facebook
Twitter
YouTube

BOGATAJEVI DNEVI ZAŠČITE IN REŠEVANJA DELOMA PRELOŽENI (1. 10. 2015)

Prireditev, na kateri vsako drugo leto v drugi regiji predstavljamo sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami in je bila načrtovana od 1. do 3. oktobra letos v Murski Soboti, bo zaradi aktivnosti Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Civilne zaščite pri oskrbi migrantov deloma preložena, predvidoma na maj 2016, del aktivnosti pa bo izveden v soboto, 3. oktobra.

Kot je znano, Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje ter Civilna zaščita zagotavljata delovanje šestih nastanitvenih centrov po Sloveniji in oskrbo migrantov, zato prireditve Bogatajevi dnevi zaščite in reševanjav obsegu, kot je bil načrtovan, ni mogoče kakovostno izpeljati.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje bo prireditev organizirala predvidoma maja naslednje leto, del aktivnosti, ki jih je mogoče opraviti, pa bo izvedla, kot je bilo načrtovano. Od načrtovanih aktivnosti bo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Gasilsko zvezo Slovenije organizirala 21. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa 2015 ter Mednarodno gasilsko tekmovanje.

Opravljena bo tudi slavnostna predaja gasilskih vozil PGD Murska Sobota. Aktivnosti bodo potekale v soboto, 3. oktobra, 21. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa 2015 bo med 9. in 15. uro na več prizoriščih v središču Murske Sobote (Mestni park, Trg zmage, Trubarjev drevored, Borovnjakova ulica, Ulica Staneta Rozmana, Industrijska in Lendavska ulica).

Predstavitev preverjanja usposobljenosti bo ob 10.45 v Grajski dvorani, po njej pa bo sledil ogled tekmovalnih točk po mestnem jedru. Mednarodno gasilsko tekmovanje bo med 8. in 15. uro na atletskem stadionu Osnovne šole I Murska Sobota. Zaključna prireditev obeh tekmovanj in slavnostna predaja gasilskih vozil PGD Murska Sobota bodo, kot je bilo načrtovano, v soboto, 3. oktobra, ob 17. uri na Grajski ploščadi v Murski Soboti.

Vsem razstavljavcem, ki so načrtovali udeležbo na tokratni prireditvi, ter sodelujočim predavateljem in drugim udeležencem se opravičujejo in jih prosijo za razumevanje. Hkrati vse, ki jih področje zaščite in reševanja zanima, posebej pa prebivalce Murske Sobote z okolico vabijo, da se udeležijo dogodka.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE