Facebook
Twitter
YouTube

XXI. RPUEPPCZRK 2015 v Pomurju (15. 6. 2015)

V soboto, 6.6.2015 je potekalo XXI. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Lendavi.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostava Murska Sobota in Rdeči križ Slovenije, Območno združenje Lendava sta organizirala XXI. izbirno regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju, ki je bilo izvedeno v soboto, 6. junija 2015 v Lendavi.

Regijsko preverjanje je bilo izvedeno v širšem delu centra mesta Lendava. Potekalo je na štirih lokacijah delovnih mest (4 DM) na širšem območju mesta ter na šestih lokacijah predstavitvenih mest (6 PM).

Na regijskem preverjanju usposobljenosti so sodelovale ekipe prve pomoči Civilne zaščite občin, gospodarskih družb, gospodarskih družb, zavodov in drugih organizacij, šol in drugih javnih zavodov, ekipe prve pomoči Rdečega križa, ekipe stacionarija in nastavitvenih enot Rdečega križa ter ekipe prve pomoči drugih nevladnih organizacij v treh kategorijah:

A kategorija

B kategorija

C kategorija

Ekipe so izvajale preverjanje po enotnem programu. Pravico do udeležbe na državnem preverjanju imajo le ekipe iz skupine »A«, ostale ekipe sodelujejo »izven konkurence«.

 

Regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa se je udeležilo 14 ekip. Rezultati pa so sledeči:

  A kategorija 

ZAS. MESTO

EKIPA

ŠT. TOČK

1.

RKS OZ GORNJA RADGONA

3913

2.

RKS OZ LJUTOMER

3698

3.

OBČINA LJUTOMER

3676

4.

RKS OZ MURSKA SOBOTA

3256

5.

DSŠ LENDAVA

3253

6.

OBČINA LENDAVA

3116

7.

MESTNA OBČINA MURSKA SOBOTA 2

2597

8.

MESTNA OBČINA MURSKA SOBOTA 1

2536

 B kategorija

ZAS. MESTO

EKIPA

ŠT. TOČK

1.

GIMNAZIJA LJUTOMER

3480

2.

OŠ GORNJA RADGONA

3426

C kategorija

ZAS. MESTO

EKIPA

ŠT. TOČK

1.

EKIPA RK PULA

3593

2.

EKIPA RK ČAKOVEC

3358

3.

EKIPA CZ LENTI

2683

4.

EKIPA CZ KÖRMEND

2593

Prvouvrščena ekipa regijskega preverjanja usposobljenosti (ekipa RKS OZ Gornja Radgona) ima pravico sodelovanja na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki bo izvedeno predvidoma v soboto, 3. oktobra 2015, v sklopu »Bogatajevih dnevov zaščite in reševanja 2015«, v Murski Soboti.

V času aktivnosti XXI. izbirnega regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v Pomurju, so v centru mesta Lendava odvijale predstavitve dejavnosti in opreme gasilcev, potapljačev, Civilne zaščite, Policije, Slovenske vojske, kinologov, RKS, službe nujne medicinske pomoči, DARS, AMZS ter drugih, ki sodelujejo pri nalogah zaščite in reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč.

 

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE