Facebook
Twitter
YouTube

Vaja zaščite in reševanja na Madžarskem

V četrtek, 7.11.2013 je potekala kompleksna vaja zaščite in reševanja v Letenye, v županiji Zala.

Vaja je potekala na 4 delovnih točkah. Na sami vaji zaščite in reševanja je sodelovalo blizu 200 oseb, med njimi gasilci, policija, reševalci nujne medicinske pomoči, enota helikopterske nujne medicinske pomoči, tehnično reševalne enote, mobilna enota ekološkega laboratorija, strokovnjaki s področja vodnega gospodarstva ter ostali prostovoljci.

Prva delovna točka je bila na hitri cesti M70. Predpostavka vaje je bila, da je na hitri cesti M70 3km-800m prišlo do prometne nesreče z udeležbo osebnega vozila in avtobusa. Nekaj časa po prometni nesreči, se je v avtobus, ki je bil že udeležen v prometni nesreči, zaletela še avtocisterna, ki je prevažala nevarno snov. Vsled trka se je avtobus prevrnil na osebno vozilo. Do uhajanja klorovega plina iz avtocisterne ni prišlo, je pa bila cisterna deformirana in bi lahko prišlo do verjetnosti uhajanja klorovega plina, zato so 22 t nevarne snovi prečrpali. V prometni nesreči je bilo 8 poškodovanih, ena oseba pa je na kraju nesreče umrla.

Na drugi delovni točki so nam prikazali utrjevanje nasipa Béci potoka v mestu Letenye. Nalogo so opravili prostovoljci reševalne službe okraja »Mura« in okraja »Thury«.

Tretja delovna točka je bila izvedena v Osnovni šoli Letenye, kjer so nam prikazali mesto za sprejem in oskrbo ogroženih prebivalcev. V osnovni šoli lahko zagotovijo sprejem in oskrbo približno za 500 ogroženih oseb. Tudi letos v mesecu marcu so nudili oskrbo ogroženim osebam, ki so zaradi izrednih snežnih razmer ostali ujeti na avtocesti oziroma hitri cesti.

Tudi četrta delovna točka je potekala v osnovni šoli, kjer se je opravila delna analiza same vaje zaščite in reševanja.

KL-G

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE