Facebook
Twitter
YouTube

Dan številke klic v sili - 112

Obeležili smo evropski dan številke za klic v sili - 112.

Na predlog Evropskega združenja Klica v sili (EENA) se v Evropski uniji že nekaj let obeležuje 11. 2. kot evropski dan številke 112. To je dan, ko ljudem lahko predstavimo številko 112, ki jim lahko reši življenje. Namen promocije številke 112 je, da ljudje spoznajo številko 112 in da vedo, da jo lahko pokličejo kjer koli v Evropski uniji. Večina evropskih državljanov še vedno ne pozna številke za klic v sili – 112 (v letu 2012 kar 74% Evropejcev ni poznalo številke 112, ki jo lahko pokličejo na območju EU, v primeru, da potrebujejo pomoč). Poleg tega pa velika večina prebivalcev tudi ni seznanjena s prikazom temeljnih postopkov oživljanja in delovanjem defibrilatorja.

Tako smo skupaj s predstavniki Območnega združenja Rdečega križa Murska Sobota in predstavniki Zdravstvenega doma Murska Sobota – Službe nujne medicinske pomoči v ponedeljek, 11. 2. 2013, obiskali Osnovno šolo I Murska Sobota, kjer smo učence ob prikazu temeljnih postopkov oživljanja in delovanja defibrilatorja, seznanili z evropsko številko za klic v sili - 112.

Tudi učenci Osnovne šole III Murska Sobota so se seznanili z evropsko številko za klic v sili - 112. Učencem je bilo predstavljeno delovanje Regijskega centra za obveščanje Murska Sobota.

KL-G

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE