Facebook
Twitter
YouTube

Pomoč pomurskih reševalcev ob poplavah v Vzhodnoštajerski regiji (6. 11. 2012)

Danes zjutraj so na prošnjo Štaba Civilne zaščite za Vzhodnoštajesko regijo priskočili na pomoč prizadetim krajem in prebivalcem v Vzhodnoštajerski regiji tudi reševalci iz Pomurja.

Uprava RS za zaščito in reševanje Izpostava Murska Sobota, Štab Civilne zaščite za Pomurje in Gasilsko regijsko poveljstvo za Pomurje so glede na hidrološko-meterološke napovedi ARSO in obilne padavine ter naglo naraščanja vodotokov v Pomurju in v ostalih delih Slovenije, redno spremljali stanje ter prav tako vzpostavili v pripravljenost določene reševalne enote v Pomurju.

Na prošnjo Štaba Civilne zaščite za Vzhodnoštajesko regijo in v dogovoru s Poveljnikom Civilne zaščite RS, se je danes zjutraj odpravilo na pomoč v poplavno prizadeto Občino Duplek 19 pomurskih reševalcev iz vrst pripadnikov regijske enote Civilne zaščite za tehnično reševanje s specialnimi delovnimi stroji in napravami ter iz vrst pripadnikov gasilskih enot širšega pomena (GEŠP-ov) iz PGD Gornja Radgona, PGD Murska Sobota in PGD Ljutomer.

Reševalci so napoteni v Dvorjane v Občini Duplek, kjer  iz poplavljenih objektov  prečrpavajo vodo z dvema specialnima mobilna muljnima črpalkama DIA AVS 650TS (zmogljivosti 15.000 l/min) in električnimi potopnimi muljnimi črpalkami. Prav tako s posebnimi črpalkami za nevarne snovi prečrpavajo skladiščeno gorivo iz poplavljenih objektov.PS:


Spoštovani,

 

vsem sodelujočim reševalcem iz GEŠP-ov: PGD Murska Sobota, PGD Gornja Radgona, PGD Ljutomer, pripadnikom regijske enote za tehnično reševanje – ETRSDSN in sodelavcem,  ki ste se v torek, 6.11.2012 odzvali klicu na pomoč in sodelovali na intervenciji oz. nudenju pomoči v poplavah prizadetim prebivalcem v Občini Duplek, se iskreno zahvaljujem. Zahvaljujem se tudi vodstvom gasilskih društev in podjetij, ki ste omogočili udeležbo vaših članov/delavcev - kot reševalcev na navedeni intervenciji.

Martin SMODIŠ
Poveljnik Civilne zaščite za Pomurje

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE