Facebook
Twitter
YouTube

Kondicioniranje regijskih pripadnikov CZ - ekipe za TRSDSN (29. 5. 2010)

V soboto, 29.5.2010 je v Logističnem cenru URSZR Izpostave Murska Sobota (v vojašnici Murska Sobota) in na območju nekdanjega skladišča MES - v Bereku, potekalo redno kondicioniranje pogodbenih pripadnikov Civilne zaščite TRE - ekipe za tehnično reševanje s specialnimi delovnimi stroji in napravami.

V soboto, 29.5.2010 je v Logističnem cenru URSZR Izpostave Murska Sobota (v vojašnici Murska Sobota) in na območju nekdanjega skladišča MES - v Bereku, potekalo redno kondicioniranje pogodbenih pripadnikov Civilne zaščite TRE - ekipe za tehnično reševanje s specialnimi delovnimi stroji in napravami.

Kondicioniranje pogodbenih pripadnikov Civilne zaščite je bilo namenjeno spoznavanju z novitetami reševane opreme in tehničnih sredstev, ki jih je navedena enota prejela v operativno rabo pred kratkim. Kondicioniranje je potekalo na specialnem vozilu Unimog U400, ki ima nadgrajeno hidravlično dvigalo Palfinger PL 17502C. Namenjeno je izvajanju tehnično reševalnih nalog ob naravnih in drugih nesrečah, še posebej odstranjevanju ovir kot so podrta drevesa, porušeni gradbeni elementi, poškodovana vozila ipd. kot posledice neurij z močnim vetrom, nalivi, točo ter poplava, katere so v zadnjih letih vse bolj pogostejše in intenzivnejše. Prav tako se lahko specialno vozilo s hidravličnim dvigalom uporablja ob prvih nujnih sanacijskih delih ob naravnih in drugih nesrečah npr. pri dostavi in dvigovanju PVC folije, gradbenih elementov, ostrešnih elementov, strešne kritine idr. na objekte ter odstranjevanju navedenih poškodovanih  gradbenih elementov s poškodovanih objektov. Prav tako se lahko specialno vozilo s hidravličnim dvigalom med drugim uporabi pri množičnih prometnih nesrečah za potrebe dvigovanja poškodovanih vozil, tovora  ter posredovanja izven državnih meja v sklopu državnih enot NUSAR, EHI, …idr.
Udeleženci kondicioniranja so obnovili svoje praktično znanje za delo s hidravličnim nakladalnikom ter obenem spoznali dodatno opremo in priključke dvigala.Tako so kondicionirali za delo z dvigovanjem in manipuliranjem z različnimi bremeni ob uporabi različnih pritrdilnih bremenskih elementov, delo z dvižno košaro, paletnimi vilicami, rotatorjem, hidravličnim kladivom, hidravlično žago idr.

Ker smo imeli v Logističnem centru trenutno na razpolago tudi specialno vozilo Mercedes Actros z nadgranjo hidravličnega nakladalnika Palfinger, s katerim smo dostavili v bivalni kontejner za potrebe skladiščnika, so udeleženci izkoristili priliko in se prav tako spoznali z navedeno opremo.

Po končanem kondicioniranju so udeleženci preverili stanje in kompletnost opreme ter jo pripravili za naslednje kondicioniranje enote, ki bo potekalo v sklopu predstavitve dejavnosti enot, služb, organov in organizacij, ki sodelujejo v sklopu sisitema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami in sicer v soboto, 5.6.2010 v Gornji Radgoni, ob izvedbi XVI.izbirnega regijskega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

MaSm

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE