Facebook
Twitter
YouTube

VABILO OŠ - 16. DPUEPPCZRK - Murska Sobota, 9.10.2010 (13. 7. 2010)

Vabilo pomurskim osnovnim šolam na ogled 16. državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa ter spremljevalnih aktivnosti.

Uprava RS za zaščito in reševanje organizira v sodelovanju z Glavnim odborom Rdečega križa Slovenije 16. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki bo potekalo v soboto, 9. oktobra 2010, na širšem območju mesta Murske Sobote.

Temeljni cilj preverjanja je krepitev pripravljenosti za osebno in vzajemno zaščito, predstavitev sodobnih zaščitnih in reševalnih sredstev ter dejavnosti različnih reševalnih služb, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

V času aktivnosti 16. državnega preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči CZ in RK v Pomurju se bodo na širšem območju mesta Murske Sobote odvijale tudi spremljevalne dejavnosti - predstavitve dejavnosti in opreme gasilcev, potapljačev, Civilne zaščite, policije, kinologov, skavtov, RKS, službe nujne medicinske pomoči ter drugih, ki sodelujejo pri nalogah zaščite in reševanja in pomoči v primeru naravnih in drugih nesreč.

V aktivnosti bi želeli vključiti tudi osnovnošolsko mladino, zato za njih pripravljamo naslednje dejavnosti:
- ogled delovnih in predstavitvenih točk enot, služb ter drugih sestavov z reševanjem kvizov (testov)
- ogled lutkovne predstave na temo zaščite in reševanje (za otroke do 10. leta starosti)
- predstavitev preventivne akcije "Mladi in požar", ipd.
 
Vabimo vas tudi, da v tem času pripravite in izvedete evakuacijo iz objektov OŠ oziroma izvedete tehnični dan na šoli.

Podrobne informacije dobite na URSZR  Izpostavi Murska Sobota, kontaktna oseba je Martin Smodiš, vodja izpostave, tel. št.: 02 535 22 00, e-pošta: izpostava.ms@urszr.si.

Veseli bomo, če nas boste obiskali na prireditvenem prostoru ter si ogledali delovanje ekip prvih pomoči in spremljevalni program, ki ga pripravljamo tudi za vas.


Martin Smodiš
podsekretar
vodja izpostave

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE