Facebook
Twitter
YouTube

Tekmovanje s področja ZiR v Zalaegerszegu (4. 6. 2007)

Mladinsko tekmovanje s področja zaščite in reševanja v Zalaegersegu v obmejni madžarski županiji Zala.

V torek, 8. 5. 2007, smo se predstavniki Izpostave URSZR Murska Sobota udeležili županijskega tekmovanja mladih v Zalaegerszegu, županija Zala. Na tekmovanju je sodelovalo skupaj 8 ekip iz madžarske županije Zala, ki so se uvrstile na zaključno županijsko tekmovanje ter po ena ekipa iz Pomurja (DOŠ Dobrovnik) in Medžimurske županije iz Hrvatske (DVD Čakovec).

Že enajst let poteka aktivno obmejno sodelovanje med Izpostavo URSZR Murska Sobota in obmejno madžarsko županijo Zala. Med najbolj tradicionalne oblike sodelovanja spada prav udeležba na mladinskih tekmovanjih s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Županijsko tekmovanje je izbirno za udeležbo na državnem tekmovanju in ga izvajajo po predhodno izvedenih okrajnih tekmovanjih po vsej županiji. Udeležijo se ga zmagovalci okrajnih tekmovanj. Na tak način so vključene v tekmovanje vse osnovne in srednje šole v županiji (in v državi). V sistemu izobraževanja se s temi vsebinami seznanijo vsi mladi v učnem procesu in na tekmovanjih. Tekmovanje sestavljajo delovne točke, na katerih tekmovalci rešujejo teoretičen test, primerjajo veščine in spretnosti ter znanja z raznih področij varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, kot na primer: evakuacija, gradnja nasipa iz vreč s peskom, RKB zaščita, prenos ranjenca iz ogroženega območja, nudenje prve pomoči, orientacija, premagovanje ovir, gasilske veščine, streljanje z zračno puško ipd.

Tokrat se je tekmovanja udeležila ekipa iz DOŠ Dobrovnik z mentorjema.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE