Facebook
Twitter
YouTube

25. regijsko preverjanje usposobljenosti PP (17. 6. 2019)

Izpostava URSZR Maribor je skupaj z Rdečim križem Slovenije - območnim združenjem RK Maribor in Mestno občino Maribor, v soboto, dne 8. junija 2019 v središču mesta Maribor organizirala 25. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na regijskem preverjanju usposobljenosti je sodelovalo 11 ekip prve pomoči Civilne zaščite občin, gospodarskih družb, zavodov in drugih organizacij. Preverjanje je potekalo na štirih delovnih točkah v mestnem središču Maribora. Tematika letošnjega regijskega preverjanja usposobljenosti je bila preverjanje delovanja in usposobljenosti ekip prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah, in sicer : utopitev pri Vodnem stolpu na Lentu , neurje v Parku, prometna nesreča na Grajskem trgu in pretep na Glavnem trgu. Na ta način smo približali prvo pomoč javnosti in občanom ter prikazali delo in poslanstvo ekip prve pomoči, članom ekip pa omogočili preizkus znanja v reševalnih aktivnostih, kot bi dejansko potekale ob nesrečah.

Ob tekmovanju je potekala predstavitev dejavnosti različnih služb, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter tudi drugih služb in nevladnih organizacij in sicer:
- GRS Maribor
- REPS Maribor
- NMP Maribor
- MNZ PU Maribor
- RKS OZ Maribor
- Drog Art
- Gasilska brigada Maribor
- Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri MOM
- Dispečerska služba zdravstva Maribor
- Klic v sili - številka 112
- Turistična promocija mesta Maribor

Največ znanja ob nudenju pomoči ponesrečencem je pokazala prvouvrščena ekipa PP RK občine Oplotnica, ki se bo udeležila državnega preverjanja organiziranega v začetku oktobra na Ptuju.

Čestitke vsem udeležencem regijskega preverjanja.

Zapisala: Darja Adam Pak
Foto: Špela Stanjko

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE