Facebook
Twitter
YouTube

XXI. regijsko preverjanje - Sv.Trojica (25. 5. 2015)

Izpostava URSZR Maribor bo v sodelovanju z Območnim združenjem RK Lenart in Občino Sv. Trojica v Slov. goricah organizirala XXI. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Preverjanje bo potekalo v soboto, 30. maja 2015 na območju trga pri Sv. Trojici v Slov. goricah.

Znanje prve pomoči je izrednega pomena tudi v vsakodnevnem življenju. Človeško življenje je eno samo in kot tako najvišja vrednost. To poudarja tudi temeljno načelo doktrine zaščite reševanje in pomoči: »Ob nesrečah imata zaščita in reševanje človeških življenj prednost pred drugimi zaščitnimi in reševalnimi ukrepi.«
Preverjanje bo potekalo na štirih lokacijah. Na ta način bomo približali prvo pomoč javnosti ter občanom prikazali delo in poslanstvo ekip prve pomoči, članom ekip pa omogočili preizkus znanja v reševalnih aktivnostih, kot bi dejansko potekale ob naravnih in drugih nesrečah.

V sklopu preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči bo potekala tudi predstavitev dejavnosti različnih služb, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Brošura (Word datoteka)