Facebook
Twitter
YouTube

Zaključna prireditev regijskega natečaja »Ogenj ni igrača« (24. 4. 2015)

V torek, dne 21.4.2015 je v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje, Enota Pekre, potekala zaključna prireditev 19. regijskega natečaja za izdelavo likovnih in literarnih izdelkov na temo »Naravne in druge nesreče – Ogenj ni igrača«.

Z natečajem v šolskem letu 2014/2015 smo želeli, da se mladi seznanijo z ognjem, ki je sicer koristen pri mnogih vsakdanjih opravilih, ne sme pa postati prijatelj pri njihovi igri. Na prireditvi so bila letošnjim nagrajencem podeljena potrdila in nagrade za najboljša likovna in literarna dela, ki so bila izbrana s strani regijske komisije za ocenjevanje del, njihovim mentorjem pa potrdila za sodelovanje na natečaju. Program sta popestrili učenki iz OŠ Rada Robiča iz Limbuša, Lana Banjanin in Neža Jevšnikar, ki sta zaigrali na violino in alt saksafon. S poučni kvizom » Ježek sprašuje«, ki ga je vodil moderator g. Oskar Neuvirt, so se otroci seznanili z različnimi pojmi, ki so pogosto uporabljajo pri reševanju ob naravnih in drugih nesrečah.

Vsako leto sta izbrana tudi najaktivnejši vrtec in osnovna šola. Letos sta bila izbrana VVZ Enota Črešnjevec pri OŠ dr. Jožeta Pučnika Črešnjevec in Osnovna šola Angela Besednjaka iz Maribora. Obema so bile podeljene pohvale in poučni nagradi.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE