Facebook
Twitter
YouTube

Vaja Cenkova 12 (28. 5. 2013)

V nedeljo 19. maja 2013e v organizaciji gospodarske družbe Dars d.d.  je  na lokaciji predora Cenkova potekala vsakoletna vaja tokrat  praktična vaja manjšega obsega »Cenkova 12«.

Predpostavka dogodka:

»Nočni čas. Redek promet na AC. Predor Cenkova, predorska cev iz smeri Lendave v smer Maribora. Lokacija nesreče 200 m od vhodnega portala.
Osebno vozilo je potem, ko je zaradi neprilagojene hitrosti trčilo v obe strani predorske cevi, močno poškodovano, zaustavljeno na desnem voznem pasu, V vozilo je ukleščen hudo poškodovani voznik, iz sprednjega dela vozila se močno kadi in kaže ogenj. Druga vozila so se odpeljala mimo lokacije dogodka in zapustila predor.
Enote gasilcev, reševalcev, policije in DARS so dostopile do vhoda v predor. Predor je zaprt. Javnost je o dogodku obveščena preko Prometno-informacijskega centra za državne ceste, ki promet preusmerja na priključke: Vučja vas in Lenart«

Na vaji so sodelovali gasilci: PGD Gornja Radgona in PGD Murska Sobota, (PGD Cerkvenjak in PGD Sveta Trojica - kot opazovalci), URSZR: Izpostava Maribor z ReCO in Izpostava Murska Sobota z ReCO, DARS: RV ACB Murska Sobota,  PNC Slovenske Konjice, EV Maribor, POLICIJA: PU Maribor, PU Murska Sobota, enote NMP: Lenart in Maribor.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE