Facebook
Twitter
YouTube

TEHNIČNI ZBOR DeNUS – ODDELKA MARIBOR ZA VZHODNO ŠTAJERSKO (9. 5. 2012)

S pomočjo strokovnih sodelavcev Igorja Boha in Bojana Kopača ter sodelavcev iz Izpostave Murska Sobota Primoža Senčarja in Aleksandra Budje smo v izobraževalnem centru za zaščito in reševanje – enota Pekre dne 8.5.2012 uspešno izvedli redni tehnični zbor DeNUS – oddelka Maribor z naslednjo vsebino:

1. Predstavitev odstranjevanja letalskih bomb v Nemčiji in Avstriji, nesreče pri njihovem odstranjevanju ter evidentiranje krajev s problematiko letalskih bomb v Sloveniji.
2. Praktično usposabljanje in delo z vitlom na intervencijskem vozilu Land Rover
3. Praktično delo in usposabljanje z dvigalom Hiab na intervencijskem vozilu Unimog ter testna vožnja
4. Seznanitev z minoiskalcem FOERSTER MINEX 2FD 4.500 in delo z njim
5. Pregled osebne in skupne zaščitne opreme pripadnikov DeNUS v intervencijskem vozilu ter menjava razpoložljive osebne zaščitne opreme pripadnikov in osvežitev znanja pri izpolnjevanju poročil NUS inSPIN.
 

Po mnenju vseh udeležencev so tovrstna usposabljanja nujna predvsem zaradi osvežitve znanja in izmenjave izkušenj pri delu z NUS. Udeleženci ugotavljajo, da bi v Mariboru nujno potrebovali ADR vozilo Unimog s Hiabom, saj ravno pri nas prihaja do večjih najdb NUS. Tako bi se izognili nepotrebnemu čakanju na vozilo iz Nove Gorica, uporabljali bi ga tudi za vleko muljne črpalke.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE