Facebook
Twitter
YouTube

Podvelka, regijska vaja LETALO 2011 (13. 6. 2011)

Obveščamo vas, da Izpostava URSZR Slovenj Gradec ter Izpostava URSZR Maribor organizirata skupno regijsko vajo s področja zaščite in reševanja z nazivom »Letalo 2011«.

Vaja se bo izvedla v soboto 18.6.2011 v Občini Podvelka, na travniku in gozdu v bližini objekta z naslovom Zgornji Lehen 10.
 
Predpostavka vaje: »Pogrešano je manjše transportno letalo z 11 osebami na krovu, ki je poletelo iz letališča v Mariboru in je letelo proti letališču v Slovenj Gradcu. Po izvedenih postopkih zbiranja podatkov je Policija začela z iskalno akcijo, za pomoč je zaprosila enote s področja zaščite, reševanja in pomoči (gorski reševalci, gasilci, vodniki reševalnih psov, lovci). Skupne iskalne skupine organizirano preiskujejo teren (mejno področje obeh regij) in preko skupne operativne skupine poročajo obema regijskima štaboma Civilne zaščite. Strmoglavljeno letalo je najdeno na območju Koroške v Občini Podvelka, mrtvih je 6 oseb, ranjenih pa 5. Izvede se tehnično reševanje in zdravstvena oskrba ter transport ranjenih v zdravstvene ustanove. Ena oseba je zaradi hudih poškodb z vitlom dvignjena v Helikopter Slovenske vojske ter prepeljana v UKC Maribor.« Aktivnosti v vaji se bodo pričele nekaj po 9.uri, iskalna akcija steče ob 9.30 uri.

Predstavitev vaje se prične ob 10.uri, ogled vaje pa ob 10.25. Ogled vaje oz. sama vaja bo predvidoma končana okrog 11.20, ob 11.30 uri so načrtovane prve analize vaje ter izjave za javnost.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE