Facebook
Twitter
YouTube

Regijsko preverjanje ekip prve pomoči (27. 5. 2019)

XXIV. regijsko preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v ljubljanski regiji je v letu 2019 potekalo 25. maja na območju občine Medvode.

Organizatorji letošnjega preverjanja so bili RKS Območno združenje Ljubljana, Izpostava URSZR Ljubljana in Občina Medvode. Na preverjanju je sodelovalo 13 ekip, ki so svoje znanje preverile na 4 delovnih točkah. Na eni delovni točki so gasilci iz Medvod pokazali, kako se izvleče poškodovanca iz vozila, na praktični animacijski točki pa so ekipe nadgrajevale delo predhodne tako, da je po končanem preverjanju prišel izdelek iz lego kock, ki je bil skupen rezultat vseh ekip.

Na letošnji trasi smo ekipe peljali tudi preko reke s čolnom, svojo spretnost pa so ekipe na trasi pokazale tudi pri zavarovani hoji po klancu navzdol. Se razume, da z vso pripadajočo opremo.

In če na koncu povemo, da so ekipe zadovoljne zapuščale letošnje preverjanje, ne moremo mimo tega, da povemo, da bo  ljubljansko regijo na drržavnem preverjanju v jesenskem času zastopala ekipa RKS OZ Vrhnika.Čestitamo.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE