Facebook
Twitter
YouTube

XXIII. regijsko preverjanje ekip prve pomoči CZ in RK (16. 5. 2018)

XXIII. regijsko preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa v ljubljanski regiji je potekalo 26. maja na območju občine Domžale.

Organizatorji letošnjega preverjanja, RKS Območno združenje Domžale, Izpostava URSZR Ljubljana in Občina Domžale so na podlagi razpisa prejeli poimenske prijave 12 ekip z območja ljubljanske regije in sicer:

- RKS OZ Vrhnika
- RKS OZ Ljubljana 1
- RKS OZ Ljubljana 2
- RKS OZ Domžale
- Občina Domžale
- RKS OZ Logatec 1
- RKS OZ Logatec 2
- Občina Mengeš
- RKS OZ Grosuplje
- RKS OZ Litija
- Občina Moravče
- RKS OZ Kočevje

Vsaka ekipa je usposobljenost in znanje prikazala pri dajanju prve pomoči poškodovanim na različnih, realistično prikazanih situacijah in sicer:

1. Pri uporabi fitnes naprav na prostem se na uporabnike nenadoma podre del ostrešja. Nekaj naprav se prevrne na uporabnike, nekaj uporabnikov pa pade z naprav na tla. Pri mimoidočem je prišlo do poslabšanja stanja.

2. Na trgovskem centru je prišlo do zamenjave svetlobnega reklamnega napisa. Lokalna dežurna ekipa je pristopila k delu, eden med njimi pa je točil kavo v skodelico, s katero se je polil.

3.Na sindikalni zabavi zdravstvenih delavcev, je med sindikalisti prišlo do prepira in prerivanja, pri čemer jih je nekaj dobilo resne poškodbe.


4. Na hitri vožnji 2 kolesarjev na stezi ob Kamniški Bistrici nihče noče zmanjšati hitrosti. Nenadoma iz medgeneracijskega centra na stezo stopi nosečnica, kateri se kolesarja ne moreta izogniti. Zapleteta se med seboj in padeta, eden od njiju podere tudi nosečnico, ki pade po tleh.

Poleg štirih točk za ocenjevanje sta bili še dve animacijski točki in sicer:
- plezanje po plezalni steni
- temeljni postopki oživljanja, pri kateri so sodelujoče ekipe poskušale nagovoriti čimveč naključno mimoidočih, da so poskusili z oživljanjem. Najbolj komunikativna ekipa jih je v slabih 10 minutah zbrala cca 60.
- prav tako so med preverjanjem pomerili v kvizu poznavanja Domžal, na katerem zanimivo ni "zmagala" domača ekipa.

Prvouvrščena ekipa prve pomoči na regijskem preverjanju, ekipa RKS OZ Vrhnika bo predstavljala ljubljansko regijo na XXIV. državnem preverjanju predvidoma na območju Notranjske regije.REZULTATI pa so takšni:

XXIII. REGIJSKO PREVERJANJE EKIP PRVE POMOČI CZ IN RK

Kraj: DOMŽALE

Datum: 26. 05. 2018

Mesto Ekipa Točke

1 RKS OZ VRHNIKA 3035

2 RKS OZ LJUBLJANA 2 2863

3 RKS OZ GROSUPLJE 2836

4 RKS OZ LOGATEC 1 2817

5 PGD MENGEŠ 2816

6 RKS OZ LITIJA 2803

7 RKS OZ DOMŽALE 2785

8 RKS OZ LJUBLJANA 1 2708

9 RKS OZ LOGATEC 2 2672

10 OBČINA DOMŽALE 2647

11 RKS OZ KOČEVJE 2622

12 OBČINA MORAVČE 2179

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE