Facebook
Twitter
YouTube

XXI. REGIJSKO PREVERJANJE EKIP PRVE POMOČI CZ IN RK (6. 6. 2016)

XXI. Regijsko preverjanje ekip prve pomoči na območju ljubljanske regije je v letošnjem letu potekalo na območju občine Litija.

Preverjanje so skupaj organizirali Uprava RS za zaščito in reševanje - Izpostava Ljubljana, Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Litija ter občina Litija. Samo preverjanje je potekalo v soboto 4. 6. 2016 na 8 delovnih mestih in 8 počivališčih v središču Litije. Preverjanja se je udeležilo 14 ekip iz ljubljanske regije in 1 gostujoča ekipa, skupaj 15 in sicer:

OBČINA MORAVČE
VRHNIKA-RK,
DOMŽALE-RK,
OBČINA DOMŽALE,
OBČINA LOG-DRAGOMER,
KOČEVJE-RK,
OBČINA IG,
LOGATEC-RK 1,
LOGATEC-RK 2,
PGD MENGEŠ
PGD RIBNICA
MOL-RK 1,
MOL-RK 2,
LITIJA-RK ter
KRKA D.D. iz Novega Mesta.

Ekipe prve pomoči so svoje znanje prikazale pri reševanju in oskrbi realistično prikazanih poškodb ponesrečencev v različnih nesrečah, ki nas lahko prizadenejo in sicer ob potresu, poplavnem valu, delovni nesreči in sporu med migranti pri razdeljevanju hrane.

Poleg delovnih točk za ocenjevanje so ekipe izvedele kako ogrožena je občina Litija, o zgodovini rudarjenja v Litiji in v rudniku Sitarjevcu. Ekipe pa so izvedele nekaj o krvodajalstvu, imele pa so tudi možnost kontrolirati svoj pritisk ter sladkor. Prav tako je lokalni škrat širil ljubezen in pozitivno energijo med udeležence preverjanja.

Ekipe so prikazale veliko mero znanja, bile so zelo izenačene, nekaj več točk od ostalih pa je dosegla ekipa RKS OBMOČNEGA ZDRUŽENJA LOGATEC 1, ki bo v jeseni zastopala ljubljansko regijo na državnem preverjanju v Slovenj Gradcu.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE

Rezultati preverjanja (Excel datoteka)