Facebook
Twitter
YouTube

PREVERJANJE USPOSOBLJENOSTI EKIP PRVE POMOČI (25. 5. 2019)

Pri OŠ Krmelj je potekalo regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, ki je potekalo v Krmelju, dne 25. maja, je sodelovalo deset ekip iz Zasavja in Posavja, in sicer:

 Ekipe prve pomoči

- RKS –OZ Trbovlje,

- RKS – OZ Hrastnik,

- RKS – OZ Zagorje ob Savi II,

- RKS – OZ Zagorje ob Savi III,

- Občina Hrastnik,

- OZRK Sevnica 1,

- OZRK Sevnica 2,

- Gasilska zveza Sevnica 1,

- Gasilska zveza Sevnica 2,

- Nuklearna elektrarna Krško.


Preverjanje je potekalo na štirih delovnih mestih v okolici Osnovne šole Krmelj, kjer so člani ekip nudili prvo pomoč poškodovanim ob različnih situacijah. Tematika letošnjega regijskega preverjanja usposobljenosti je bila preverjanje, delovanje in usposobljenosti ekip prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah. Vzporedno s preverjanjem so potekale predstavitve dejavnosti različnih služb in društev, vključenih v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Sodelovali so: Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica, Ekipa Potapljačev PGD Sevnica, Zdravstveni dom Sevnica, Planinsko društvo Lisca Sevnica, Policijska postaja Sevnica, Kinološko društvo Zagorje, enota reševalnih psov, Radioklub Trbovlje Skupina ARON za Zasavje in Posavje, Slovenska vojska in Uprava za obrambo Novo mesto.

Vse ekipe so pokazale visoko raven znanja.

V Posavju je prvouvrščena ekipa Nuklearne elektrarne Krško, za njo se je uvrstila ekipa GZ Sevnica 1, vse ostale ekipe pa so bile tretje.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE