Facebook
Twitter
YouTube

REGIJSKO PREVERJANJE USPOSOBLJENOSTI EKIP PP CZ IN RK (22. 5. 2017)

V organizaciji Območnega združenja Rdečega križa Brežice, Občine Brežice in Uprave RS za zaščito in reševanje, Izpostave Brežice je v soboto,  20. maja 2017,  na Veliki Dolini potekalo 23. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na regijskem preverjanju je sodelovalo šest ekip prve pomoči. Preverjanje je potekalo na štirih delovnih točkah, kjer so člani ekip nudili prvo pomoč poškodovanim ob različnih situacijah.

Tudi letos smo popestrili preverjanje z vzporednimi spremljajočimi aktivnostmi predstavitve dejavnosti in opreme različnih služb in društev, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Tako so svojo dejavnost in opremo predstavili:

Prostovoljno gasilsko društvo Velika Dolina, Radioklub Elektron Brežice, Planinsko društvo Brežice, Kinološko društvo Brežice, Kinološko društvo IZAR, Jamarski klub Brežice, Zdravstveni dom Brežice, Društvo potapljačev VIDRA Krško, Policijska postaja Brežice, Uprava za obrambo Novo mesto in  Slovenska vojska.

Delovne in predstavitvene točke so si ogledali učenci in učitelji OŠ Velika Dolina, ki so imeli delovno soboto. Prav tako so bili učenci vključeni v aktivnosti preverjanja usposobljenosti ekip prve pomoči.

 

Ekipe prve pomoči so po opravljenem preverjanju usposobljenosti dosegle naslednje rezultate:

 

1. mesto Nuklearna elektrarna Krško-2

2. mesto Območno združenje Rdečega križa Sevnica I.

3. mesto Območno združenje Rdečega križa Krško

4. mesto Gasilska zveza Sevnica

5. mesto Občina Kostanjevica na Krki

6. mesto Območno združenje Rdečega križa Sevnica II.

 

 Na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči, ki bo letos oktobra v Kobaridu bo regijo Posavje zastopala ekipa prve pomoči Nuklearne elektrarne Krško 2.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE