Facebook
Twitter
YouTube

REGIJSKO PREVERJANJE USPOSOBLJENOSTI EKIP PRVE POMOČI CZ IN RK (23. 5. 2016)

V organizaciji Območnega združenja Rdečega križa Krško, Občine Kostanjevica na Krki in Uprave RS za zaščito in reševanje, Izpostave Brežice je v soboto, 21. maja 2016, v Kostanjevici na Krki potekalo XXII. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na regijskem preverjanju je sodelovalo osem ekip prve pomoči. Preverjanje je potekalo na štirih delovnih točkah, kjer so člani ekip nudili prvo pomoč poškodovanim ob različnih situacijah.

 

Tudi letos smo popestrili preverjanje z vzporednimi spremljajočimi aktivnostmi predstavitve dejavnosti in opreme različnih služb in društev, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Tako so svojo dejavnost in opremo predstavili:

- Radioklub Iskra Prekopa

- Prostovoljno gasilsko društvo Kostanjevica na Krki

- Prostovoljno gasilsko društvo Prekopa

- Kinološko društvo IZAR

- Društvo potapljačev VIDRA Krško

- Policijska postaja Krško

 

Ekipa prve pomoči OZRK Novo mesto je tekmovala izven konkurence. Ekipe prve pomoči, ki so tekmovale v konkurenci pa so po opravljenem preverjanju usposobljenosti dosegle naslednje rezultate:

 

1. mesto Nuklearna elektrarna Krško 1

2. mesto OZRK Sevnica 1

3. mesto GZ Sevnica

4. mesto OZRK Krško

5. mesto CZ Občine Kostanjevica na Krki

6. mesto OZRK Sevnica 2

7. mesto Nuklearna elektrarna Krško 2

 

 

Na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči, ki bo letos 1. oktobra v Slovenj Gradcu bo tako regijo Posavje zastopala ekipa prve pomoči Nuklearne elektrarne Krško 1.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE