Facebook
Twitter
YouTube

REGIJSKO PREVERJANJE USPOSOBLJENOSTI EKIP PP CZ IN RK (25. 5. 2015)

V organizaciji Območnega združenja Rdečega križa Sevnica, Občine Sevnica in Uprave RS za zaščito in reševanje, Izpostave Brežice ter Izpostave Trbovlje je v soboto, 23. maja 2015, v okolici Športnega doma Sevnica potekalo XXI. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Posavja ter XIII. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Zasavja.

Na regijskem preverjanju je sodelovalo dvanajst ekip prve pomoči iz Posavja in Zasavja. Preverjanje je potekalo na štirih delovnih točkah, kjer so člani ekip nudili prvo pomoč poškodovanim ob različnih situacijah.

 Tudi letos smo popestrili preverjanje z vzporednimi spremljajočimi aktivnostmi predstavitve dejavnosti in opreme različnih služb in društev, ki se vključujejo v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. Tako so svojo dejavnost in opremo predstavili:

- Zdravstveni dom Sevnica-Center za krepitev zdravja (Svitova info točka),

- Posavsko in Obsoteljsko društvo za boj proti raku,

- Območno združenje Rdečega križa Sevnica,

- Prostovoljno gasilsko društvo Sevnica-enota potapljači,

- Planinsko društvo Lisca Sevnica,

- Radioklub Amater Sevnica,

- Policijska postaja Sevnica,

- URSZR, Izpostava Brežice.

 

 Ekipa prve pomoči Civilne zaščite Občine Žužemberk je tekmovala izven konkurence. Ekipe iz Posavja, ki so tekmovale v konkurenci pa so po opravljenem preverjanju usposobljenosti dosegle naslednje rezultate:

 

1. mesto Nuklearna elektrarna Krško -1

2. mesto OZRK Sevnica-1

3. mesto Nuklearna elektrarna Krško -2

4. mesto Gasilska zveza Sevnica

5. mesto Občina Kostanjevica na Krki

6. mesto OZRK Sevnica-2

7. mesto OZRK Krško

 

 Na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči, ki bo letos 3. oktobra v Murski Soboti bo tako regijo Posavje zastopala ekipa prve pomoči Nuklearne elektrarne Krško-1.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE