Facebook
Twitter
YouTube

XX. REGIJSKO PREVERJANJE EKIP PRVE POMOČI (2. 6. 2014)

V organizaciji Območnega združenja Rdečega križa Krško, Občine Krško in Uprave RS za zaščito in reševanje, Izpostave Brežice je v soboto, 31. maja 2014, pri Osnovni šoli XIV. divizije Senovo potekalo XX. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Na regijskem preverjanju je sodelovalo devet ekip prve pomoči. Preverjanje je potekalo na treh delovnih točkah, kjer so člani ekip nudili prvo pomoč poškodovanim ob različnih situacijah in sicer ob prometni nesreči, ob nesreči pri bazenu in delovni nesreči pri žaganju hlodovine.
 
Tudi letos smo popestrili preverjanje z vzporednimi spremljajočimi aktivnostmi predstavitve dejavnosti in opreme Civilne zaščite, gasilcev, potapljačev, kinologov ter drugih, ki sodelujejo pri nalogah, zaščite, reševanja in pomoči. Tako so svojo dejavnost in opremo predstavili:
- Društvo potapljačev VIDRA Krško,
- Svit info točka Zdravstveni dom Krško,
- Območno združenje Rdečega križa Krško,
- Posavsko in Obsoteljsko društvo za boj proti raku,
- Poklicna gasilska enota Krško,
- Kinološko društvo Brežice,
- Kinološko društvo IZAR,
- URSZR, Izpostava Brežice
 
Ekipa prve pomoči Civilne zaščite Občine Žužemberk in ekipa Gasilske zveze Sevnica sta tekmovali izven konkurence. Ekipe, ki so tekmovale v konkurenci pa so po opravljenem preverjanju usposobljenosti dosegle naslednje rezultate:
 
1. mesto Nuklearna elektrarna Krško -1
2. mesto OZRK Sevnica
3. mesto Nuklearna elektrarna Krško -2
4. mesto OZRK Krško
5. mesto OZRK Brežice
6. mesto Civilna zaščita občine Brežice
7. mesto Občina Kostanjevica na Krki
 
 
Na državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči, ki bo letos 27. septembra v Kopru bo tako regijo Posavje zastopala ekipa prve pomoči Nuklearne elektrarne Krško-1.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE