Facebook
Twitter
YouTube

PODELITEV PRIZNANJ OB DNEVU CIVILNE ZAŠČITE (4. 3. 2014)

Prireditev ob dnevu Civilne zaščite,  s slovesno podelitvijo priznanj Civilne zaščite je potekala v ponedeljek, 3. marca 2014, v Kulturnem domu Krško, v organizaciji Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostave Brežice in letošnjim gostiteljem Občino Krško.

Prisotne sta nagovorila župan Občine Krško mag. Miran Stanko, poveljnik Civilne zaščite za Posavje gospod Jožef Kos ter slavnostni govornik, namestnik generalnega direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, gospod Branko Dervodel. Program podelitve so popestrili učenci Glasbene šole Krško.

 

Poveljnik Civilne zaščite za Posavje gospod Jožef Kos, vodja izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, gospa Zdenka Močnik ter namestnik generalnega direktorja Uprave za zaščito in reševanje, gospod Branko Dervodel so svečano podelili priznanja Civilne zaščite najbolj zaslužnim pripadnikom prostovoljnih reševalnih enot, služb in sestavov ter drugim posameznikom, skupinam, občinam ter gospodarskim družbam, zavodom in drugim organizacijam za zasluge in prispevek pri razvoju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč v preteklem obdobju.

 

Tako je bilo podeljenih:

-          5 bronastih znakov Civilne zaščite,

-          1 srebrni znak Civilne zaščite ter

-          1 zlati znak Civilne zaščite.

 

V tem letu praznuje Prostovoljno gasilsko društvo Veliki Obrež 110 let delovanja. Srebrni znak Civilne zaščite jim bo podeljen na svečanosti ob praznovanju obletnice.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE