Facebook
Twitter
YouTube

Evropski dan številke 112 (11. 2. 2014)

Tudi letos smo 11. februarja obeležili evropski dan številke 112. Predstavili smo številko 112, ki nam ob različnih nesrečah lahko reši življenje in na katero lahko pokličemo kjer koli v Evropski uniji.

V sklopu aktivnosti je Izpostava URSZR Brežice dan številke 112 obeležila tako, da je povabila otroke iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol v Posavju, na ogled centra za obveščanje Brežice oziroma na predstavitev številke 112, ter predstavitev dela reševalnih služb in društev, ki so vključeni v sistem zaščite in reševanja.

 Center za obveščanje Brežice je v dopoldanskem času za otroke iz vrtca Mavrica Brežice izvedel predstavitev delovanja Centra za obveščanje ter jih seznanil s številko 112. Delavci Izpostave URSZR Brežice pa so skupaj s predstavniki Društva potapljačev Vidra Krško in pripadniki Kinološkega društva IZAR Čatež ob Savi obiskali Srednjo Ekonomsko in trgovsko šolo Brežice, kjer so srednješolski mladini predstavili številko 112 ter prikaz njihove dejavnosti. V nadaljevanju dneva so delavci Izpostave URSZR Brežice obiskali še Osnovno šolo Artiče skupaj s predstavniki Kinološkega društva Brežice ter jih seznanili s številko 112 ter z delom reševalnih psov.
 
Predstavitve aktivnosti se je skupaj z učitelji aktivno udeležilo 210 otrok iz vrtca Mavrica Brežice, Osnovne šole Artiče in Srednje Ekonomske in trgovske šole Brežice. Za učitelje Srednje Ekonomske in trgovske šole Brežice je Območno združenje Rdečega križa Brežice izvedlo predstavitev delovanja defibrilatorja ter jih seznanilo s prikazom temeljnih postopkov oživljanja. Zaradi velikega zanimanja za predstavitev številke 112 in ogled centra za obveščanje smo za 80 predšolskih otrok iz vrtca Mavrica Brežice in učence Osnovne šole Dobova izvedli predstavitve že v prejšnjem tednu.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE