Facebook
Twitter
YouTube

Dan številke 112 – klic v sili (11. 2. 2013)

V Evropski uniji že nekaj let obeležujemo 11. februar kot evropski dan številke 112. Na ta dan s promocijo predstavimo številko 112, da jo ljudje spoznajo kot številko, ki lahko reši življenje ter da vedo, da jo lahko pokličejo kjerkoli v Evropski uniji.

V sklopu aktivnosti je Izpostava URSZR Brežice obeležila »Dan številke 112« tako, da je povabila osnovne šole v Posavju na ogled Centra za obveščanje Brežice oziroma na ogled prikaza temeljnih postopkov oživljanja in delovanja defibrilatorja ter seznanitve s številko 112.
 
V skladu z izkazanim interesom osnovnih šol je Center za obveščanje Brežice v dopoldanskem času za otroke tretje triade osnovnih šol izvedel predstavitev delovanja Centra za obveščanje ter jih seznanil s številko 112. Delavci Izpostave URSZR Brežice pa so skupaj s predstavniki Območnega združenja Rdečega križa Brežice obiskali Osnovno šolo Velika Dolina, Cerklje ob Krki in Brežice, kjer so osnovnošolski mladini predstavili številko 112 in jih seznanili s prikazom temeljnih postopkov oživljanja in delovanja defibrilatorja.
 
Predstavitve aktivnosti se je skupaj z učitelji aktivno udeležilo 340 otrok iz Osnovne šole Brežice, Blanca, Velika Dolina in Cerklje ob Krki.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE