Facebook
Twitter
YouTube

Povišana koncentracija ozona (12. 7. 2015)

ARSO opozarja, da je na merilnem mestu Koper koncentracija ozona danes, 12.7.2015 ob 17. uri presegla opozorilno vrednost 180 mikrogramov na kubični meter.

Na merilnem mestu Koper je koncentracija ozona danes, 12.7.2015 ob 17. uri presegla opozorilno vrednost 180 mikrogramov na kubični meter.Povprečna 8-urna koncentracija ozona je bila ob tem času 150 mikrogramov na kubični meter.

Merilno mesto je glede meritev ozona locirano tako, da podatki veljajo za širšo okolico. Glede na vremensko napoved lahko pričakujemo tako visoko koncentracijo ozona še vse popoldne, zvečer pa naj bi koncentracija padla. Tudi v naslednjih dneh lahko pričakujemo preseganje opozorilne vrednosti v popoldanskem času.

Koncentracije ozona, ki presegajo opozorilno vrednost, dražijo sluznico in dihala. Priporočamo, da ljudje s kroničnimi boleznimi dihal in krvnega obtoka v tem času ostanejo v zaprtih prostorih, kjer je koncentracija ozona nižja. Tudi zdravim ljudem priporočamo, da se izogibajo naporov v času trajanja previsoke koncentracije.

V prilogi so priporočila za prebivalce ob povišani koncentraciji ozona (PDF).

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJEPRILOGE