Facebook
Twitter
YouTube

PODELITEV PRIZNANJ OB DNEVU CIVILNE ZAŠČITE 2019 (5. 3. 2019)

Osrednja regijska slovesnost ob 1. marcu – dnevu Civilne zaščite s podelitvijo priznanj Civilne zaščite za leto 2018, Ankaran, 5. marec 2019

Dan Civilne zaščite je priložnost, da poudarimo pomen pripravljenosti na izjemne situacije in hkrati krepimo zavest javnosti o ogroženosti pred naravnimi in drugimi nesrečami, kjer ima Civilna zaščita veliko vlogo pri varstvu pred njimi.

Ob tej priložnosti je Obalni štab Civilne zaščite v sodelovanju z Občino Ankaran organiziral osrednjo regijsko slovesnost ob Dnevu Civilne zaščite, ki je bila v torek, 5. marca 2019 ob 12. uri v Adrii Ankaran.

Prireditve so se udeležili predstavniki obalne in severnoprimorske regije ter predstavniki CZ Hrvaške. Prisotne sta nagovorila predstavnica Občine Ankaran Linda Rotter in poveljnik CZ RS Srečko Šestan. Program je povezovala Anita Urbančič, z glasbeno točko pa ga je popestril Žiga Rustja.

Na slovesnosti so bila podeljena priznanja Civilne zaščite najzaslužnejšim pripadnikom poveljstev in enot Civilne zaščite, pripadnikom prostovoljnih in poklicnih reševalnih enot, služb in sestavov ter drugim posameznikom za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

V Obalni regiji je za leto 2018 bilo podeljenih skupaj 6 ZNAKOV CZ in 1 PLAKETA CZ, in sicer:

5 BRONASTIH ZNAKOV:
• PETER BOSSMAN
• ROK STOPAR
• DOMAGOJ RIBARIČ CEROVALC
• PGD RAKITOVEC
• TERMINAL INSTALACIJA SERMIN

1 ZLATI ZNAK:
MILOŠ DAKIĆ

1 PLAKETA:
PGD POBEGI-ČEŽARJI (podeljena na državni prireditvi ob dnevu CZ na Brdu pri Kranju).


nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE