Facebook
Twitter
YouTube

VAJA SLUŽBE ZA PODPORO OB EKOLOŠKIH IN DRUGIH NESREČAH NA MORJU (10. 4. 2016)

V ponedeljek, 4.4.2016, in torek, 5.4.2016, je potekalo dvodnevno usposabljanje pripadnikov Službe za podporo in opravljanje posebnih nalog zaščite, reševanja in pomoči pri ekoloških in drugih nesrečah na morju, ki jo je organizirala koprska izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje. Preverili so opremo za preprečevanje onesnaženja morja, med drugim tudi plovila za spust in dvig vodnih pregrad (baraž) s pripadajočo opremo.

V Koprskem zalivu je potekala dvodnevna vaja s predpostavko razlitja nafte in onesnaženja morja na kateri so sodelovali poveljnik in namestnik poveljnika Civilne zaščite Obalne regije, posamezni delavci Izpostave URSZR Koper, pogodbeni pripadniki CZ, delavci SVOM URSP, posadka vlačilca družbe Adria-Tow ter posadka plovila ECO I in ECO II.

Na vaji, ki jo je vodil Rok Sorta, poveljnik Službe za podporo in opravljanje posebnih nalog ZIR pri ekoloških in drugih nesrečah na morju, so opravili preizkuse sidranja, spajanja pregrad v lasti Uprave RS za pomorstvo in Sektorja za varstvo obalnega morja z ostalimi pregradami in odčitavanje pozicij pregrad. Sodelovalo je 30 posameznikov, od tega 16 pogodbenih pripadnikov CZ, in 4 plovila, postavili pa so kar 888 metrov vodnih pregrad.

Več fotografij ter videoposnetek si lahko ogledate na uradni Facebook strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

nazaj
na seznam

ČASOVNO OBDOBJE